bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,038.77 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,545.55 1.31%
bnb
BNB (BNB) $ 612.96 4.18%
solana
Solana (SOL) $ 185.38 0.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62286 0.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646487 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215188 0.18%

Gary Gensler’den Kripto Para Uyarısı Geldi

gensler 1

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu başkanı Gary Gensler, Meclis Tahsisat Komitesi tarafından düzenlenen toplantıda, federal menkul kıymet yasasına giren birçok kripto para olduğundan söz etti.

“Menkul kıymetler yasasına giren pek çok kriptonun olduğunu söylemekte haklısınız. Ajansımız da yasaları uygulamaya çalışıyor. Ancak binlerce kripto para var ve biz sadece 75 tanesi için eyleme geçebildik. Şu anda yasalara uyumlu olmayan başkaları da var.”

Gensler gerçekleştirdiği konuşmada, kayıt dışı menkul kıymetlere yatırım yapan varlık yöneticilerinin de incelemeye tabi olabileceğini ifade etti.

“SEC, sermaye artırmak veya menkul kıymet işlemleri yapmak için ilk madeni para tekliflerini kullananların federal menkul kıymetler yasalarına uyması gerektiği konusunda piyasa katılımcılarına yaptığı iletişimde tutarlı olmuştur. Bu varlıklara yatırım yapan varlık yöneticileri de menkul kıymet yasalarına tabi olabilir.”

SEC başkanı ayrıca, kripto para borsalarını düzenlemek için Kongre ile birlikte çalışmak istediklerini de tekrarladı.

“Son haftalarda bildirilen işlem hacmi, günlük 130 milyar dolardan 330 milyar dolara kadar çıktı. Bununla birlikte tokenlar kayıtsız kripto borsalarında işlem gördüğü için bu rakamlar denetlenemez veya düzenleyici makamlara bildirilmez. Bu, kripto varlık borsalarında yer alan düzenleyici boşluklardan yalnızca bir tanesi.”

Gary Gensler şu sıralar, kripto para konusundaki yasal boşlukların giderilmesi amacıyla federal kurumlar ile temas halinde bulunuyor.

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala