Fransız Maliye Bakanı Kripto Paraları Eleştirdi

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Fransız Maliye Bakanı Bruno Le Maire tüm blok zinciri teknolojisinin güvenilirliğini ve izlenebilirliğini takdir ettiğini, ancak kripto paralar için aynı şeyi düşünmediğini söyledi.

Bir zamanlar Facebook’un Libra token’ının “devletlerin parasal egemenliğini” riske atacağını söyleyen Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, kripto para birimleri hakkındaki eleştirilerini sürdürüyor.

19 Ekim’de yayınlanan bir tweet’te Le Maire, bazı kripto para birimlerinin kara para aklama için kullanılmasının yanı sıra uyuşturucu ve silah satın alma ile ilişkili olduğunu iddia etti. Ancak, “tüm blok zinciri teknolojisinin güvenilirliğini ve izlenebilirliğini sorgulamadığını” da belirtti.

Le Maire, kripto para fonu Starchain Capital’in genel ortağı Cyril Paglino’ya verdiği yanıtta; blockchain işlemlerinin “teröristlerle ilgisi olmadığını” söyledi. Paglino, birçok bankanın aslında kara para aklamayı mümkün kıldığını gösteren son FinCEN sızıntısına atıfta bulundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

512x512

Yazar: BTCHaber

İran-İsrail gerginliğinin kaybedeni Bitcoin oldu

Ortadoğu’da yükselen tansiyon altın ve petrol fiyatlarını yukarıya taşırken Bitcoin ve altcoinler ters yönde hareket etti. İran, Lübnan’da saldırıya geçmesine misilleme olarak yüzlerce balistik füze ile İsrail’i hedef aldı. İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu’nun “İran bu gece büyük bir hata yaptı ve bedelini ödeyecek.” açıklamasının ardından gerginlik hat safhaya yükseldi. Riskten kaçınan yatırımcılar ise hisse senetleri ...

Bağlantıyı kopyala