Fed Rezervi, ISO 20022 Formatını Kabul Etti

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Fed Rezerv Bankaları, RippleNet’in yerel ve uluslararası ödemeler için yeni bir formatı benimsemeyi planlıyor. Yapılan basın açıklamasına göre, ABD Fed Rezerv Kurulu, tüm Fed Rezerv bankalarının Fedwire Fon Hizmeti (FFS) için ISO 20022 sistemini uygulayacağı duyurdu. Ayrıca hemen belirtelim, Ripple’ın blokzincir tabanlı ödemeleri zaten ISO 20022 ile uyumlu.

ISO 20022 Formatı Gerçek Zamanlı Ödemelere Olanak Tanır

Söz konusu formatın içeriği, gerçek zamanlı ödemelerin geliştirilmesine olanak tanıyor. Ayrıca bu format ile beraber bankaların ve diğer kurumların kara para aklamaya karşı önlem almalarını sağlayacak.

Ayrıca Fed Kurulu, kamuoyundan FFS’nin ISO 20022’de çalışmaya başlamasını sağlama planı hakkında yorum yapmasını istiyor. Kurul, aynı zamanda bankaların yeni mesaj formatını benimsemek için üç aşamadan geçmediğini söylüyor. Ancak bir gün içinde bu formata geçmelerini talep ediyor.

fed rezervi iso 20022 formatini kabul etti 2

Sistem tüm bunlar ile birlikte özellikle finansal kurum ve kuruluşların güvenli bir şekilde hızlı işlem yapmalarını sağlar. Hatırlatmak gerekirse, geçtiğimiz yıl 1 Ekim tarihinde Ripple’ın ISO 20022 ile uyumlu ve hazır olduğu Twitter üzerinden duyurulmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Sena Karakılıç

“Bitcoin ve dijital varlıkların önemini kavrayamadılar”

Cantor Fitzgerald’ın CEO’su Howard Lutnick, 27 Eylül’de Fox Business’ta önemli açıklamalarda bulundu. Lutnick, Bitcoin’in altın ve petrol gibi bir emtia olarak tanımlanması gerektiğini vurgulayarak düzenleyicilere çağrıda bulundu. Mornings with Maria programında yaptığı röportajda Lutnick, Bitcoin’in (BTC) emtia statüsünün net olduğunu ifade etti ve kripto para piyasasında daha iyi bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. “Bitcoin bir ...

Bağlantıyı kopyala