Facebook’un Stablecoin Projesi Libra Ocak Ayında Piyasaya Sürülebilir

önce yayınlandı

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Facebook’un stablecoin projesi Libra, Ocak 2021’de piyasaya sürülebilir.

Duyurulduğu günden bu yana, düzenleyicilerin radarında olan Facebook’un stablecoin projesi için tarih verildi. Financial Times’a göre dolar destekli stablecoin projesi, Ocak 2021’de piyasa sürülebilir.

Başlangıçta proje, birden fazla fiat birimine sabitlenmiş bir stablecoin projesi olarak duyurulmuştu. Ancak düzenleyicilerin yoğun tepkisi nedeniyle, proje geliştiricileri projede bir takım düzenlemeler yapmak zorunda kaldı ve proje 1:1 oranında Amerikan Doları ile desteklenen bir tek bir varlık olarak yeniden düzenlendi.

Libra ilk duyurulduğu Haziran 2019’dan bu yana, finansal istikrarı tehdit edebileceği ve kara para aklamayı mümkün kılabileceği konularında düzenleyicilerin eleştirilerine maruz kalmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

512x512

Yazar: BTCHaber

CoinTR CEO’su Ali Eşelioğlu: “Düzenlemelerle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz”

2024’ün başından bu yana %50’nin üzerinde performans göstererek geleneksel yatırım araçlarının çoğundan daha iyi bir performans sergileyen Bitcoin ve diğer kripto paralar için 2025 senaryoları konuşulmaya başlandı. Makroekonomik gelişmeler, jeopolitik olaylar, ve devam eden regülasyon çalışmalarının etkisinde kripto para piyasalarına ilişkin son değerlendirmeler, Türkiye’de üçüncü yılını kutlamaya hazırlayan CoinTR CEO’su Ali Eşelioğlu’ndan geldi. Ali Eşelioğlu, ...

Bağlantıyı kopyala