bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,945.74 0.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,542.34 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 615.73 5.35%
solana
Solana (SOL) $ 185.11 0.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628724 1.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.655875 0.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.212576 3.58%

Facebook, Metaverse Çalışmaları için 50 Milyon Dolar Ayırdı

facebook metaverse calismalari icin 50 milyon dolar ayirdi

Facebook, 27 Eylül günü, kendi blog’u üzerinden yeni bir duyuru yaptı. Yayınlanan bu duyuruya göre Facebook, metaverse araştırmalarına odaklanan bir fona 50 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Bu araştırmalar için Facebook Reality Labs Başkan Yardımcısı Andrew Bosworth ve Global İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nick Clegg ile şirketin bazı uzmanları birlikte çalışacak.

Facebook Metaverse için Çalışmalara Başlıyor

Yöneticiler, söz konusu araştırmanın fiziksel mesafeden bağımsız olarak ve cihazlara bağlı olmadan bu insan bağlantısını derinleştirmeye yardımcı olacağına dikkat çekti. Yapılan yatırım ile birlikte başlayacak olan çalışmalarda iki yıl boyunca programlara ve dış araştırmalara odaklanılacak. Fakat, çalışmaların tamamlanması için 10-15 yıllık bir sürenin geçebileceği de söyleniyor.

Facebook bu çalışmaları yaparken hükümet, endüstri ve akademik uzmanlarla birlikte çalışacak. Böylece insan hakları ve sivil haklar daha derinlemesine gözetilmiş olacak.

Facebook Başkan Yardımcısı Nick Clegg program hakkında konuşan isim oldu. Bunun metaverse’ü araştırmak için bir başlangıç olduğunu söyleyen Clegg, araştırmaların, düzenleyiciler yeni teknoloji hakkında sorular sormaya başladığında, cevaplar vermeye yardımcı olacağını belirtti.

Bu arada Facebook’un halihazırda bir metaverse programı olduğunu da belirtelim. Bu program kişilerin VR toplantıları yapmalarına izin veriyor. Horizon isimli platform için bir beta Oculus uygulaması var.

facebook metaverse calismalari icin 50 milyon dolar ayirdi 2

Facebook ve Blockchain Teknolojisi

Facebook, daha önce de dijital para birimi için önemli adımlar atmıştı. İlk olarak Libra ismiyle tanıtılan dijital para birimi hem hükümet düzeyinden hem de kripto para ticareti yapanlardan tepkiler aldı. Çıkan tartışmalar birçok varlığın Libra birliğinden çıkmasına neden oldu. Libra’nın ismi daha sonra Diem olarak değiştirildi.

Ayrıca Facebook‘un Novi dijital cüzdanına NFT özellikleri ekleyebileceği de kulislerde konuşulanlar arasında.

Şirketin blockchain teknolojisi için ayırdığı kaynak miktarı, bu teknolojinin büyüyen potansiyelini de ortaya koyuyor.

Birçok ülke kendi CBDC’sini başlatırken, Facebook da Diem’i yıl sonuna kadar hazır etmeyi planlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala