bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Ethereum’un (ETH) TL Bazında Teknik Analizi – 19 Şubat 2020

Ethereum Teknik Analizi

Aşağıda grafikte Ethereum’un paribu.com verilerine göre TL bazında lineer ölçekteki 4 saatlik grafiği gösterilmiştir. Grafikte Ethereum fiyatının zaman içinde hızlanan bir ivme ile yükselişine devam ettiği görülüyor.

Aşağıdaki grafikte numaralandırılmış bir şekilde gösterilen yükselen trend çizgilerinin her biri için şu söylenebilir: Eğer yükselen trend çizgisi kırılırsa, bir alttan geçen trend çizgisine doğru geri çekilme söz konusu olabilir. Bu durumda, örneğin 1 numaralı en dik yükselen trend çizgisi altında 4 saatlik kapanışın gelmesi durumunda (grafiğe göre 1689 TL seviyesi) fiyatın bir alttaki 2 numaralı yükselen trend çizgisini test etmesi (grafikteki zamana göre 1522 TL seviyesi) olasıdır.

Aynı trend çizgileri şu şekilde de yorumlanabilir: Fiyatlar grafikte gösterilmiş olan yükselen trend çizgilerinin üzerinde kalmaya devam ettikçe, yükseliş devam edecektir. Örnek olarak 1 numaralı yükselen trend çizgisi üzerinde kaldıkça yükseliş devam edecektir. Ancak 1 numaralı yükselen trend çizgisinin eğiminin çok dik olması bu seviyelerde yeni alımların da oldukça riskli olduğunu gösteriyor.

Ethereum Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Ethereum/TRY’de Bu Dirençlere Dikkat!

Aşağıdaki grafikte ETH/TRY için olası yatay direnç seviyeleri gösterilmiştir. 1749 TL seviyesindeki direncin aşılması durumunda hedefleri 1835, 1886, 2015 ve 2115 TL seviyelerinde görülüyor. Bu seviyeler daha önce görülmüş olan zirve seviyeleridir ve grafikte yatay çizgi olarak gösterilmiştir.

Ethereum Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Ethereum’da İkili Tepe İhtimali

Aşağıdaki günlük grafikte, Ethereum’un 1749 TL seviyesini ikinci kez test ettiği görülüyor. Eğer bu direnci aşamazsa o zaman iki tepe ihtimali gündeme gelmiş olacak. RSI ise fiyatlarda oluşan yeni zirveyi onaylamıyor. Eğer Ethereum 19.02.2020 gününü şu an bulunduğu fiyat olan 1715 ve daha altında kapatırsa, fiyatın 1749 seviyesini ikinci kez test etmiş olmasına karşın RSI bir önceki zirvesinin altında bir tepe yapmış olacak. Bu da negatif uyumsuzluktur.

Diğer taraftan RSI kendi yükselen trend çizgisini kırmış durumda. Fiyatlardaki yükselen trend çizgilerinin kırılması daha sonra gerçekleşirse RSI öncül sinyal üretmiş olacak.

Bu nedenlerle, 1749 TL seviyesi çok kritik bir direnç olarak karşımıza çıkıyor. Diğer taraftan en kısa vadedeli siyah yükselen trend çizgisinin takip edilmesinde fayda olabilir.

Ethereum Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Her Pazartesi ve Çarşamba yeni teknik analiz paylaşımlarımda görüşmek üzere, bol kazançlar dilerim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala