bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,726.81 2.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,059.33 2.71%
bnb
BNB (BNB) $ 534.16 4.96%
solana
Solana (SOL) $ 131.53 6.42%
xrp
XRP (XRP) $ 0.493523 0.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450727 2.78%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152626 0.87%

Ethereum’un (ETH) TL Bazında Teknik Analizi – 15 Temmuz 2020

Ethereum Teknik Analizi

Ethereum’un Paribu(paribu.com) verilerine göre TL bazındaki günlük grafiği aşağıda gösterilmiştir. Grafik incelendiğinde Haziran ayı başından itibaren devam eden yatay piyasa dikkat çekiyor. 1532 ile 1698 TL arasındaki yatay piyasadan çıkış için bu destek ya da direncin altında ya da üzerinde kapanışlar gerekiyor. Diğer taraftan grafikte kırmızı renkte gösterilmiş olan kısa vadeli yükselen trend çizgisinin de bugün için destek gösterdiği seviye, 1606 TL civarıdır. Günler ilerledikçe bu değerin, yükselen trend çizgisinin pozitif eğiminden dolayı, arttığı da göz ardı edilmemeli.

1698-1700 TL seviyesinin üzerinde günlük kapanışların gelmesi durumunda piyasada Haziran ayından itibaren devam eden yatay kanal yüksekliği olan yaklaşık 170 TL kadarlık bir yükseliş hedeflenebilir. Bu senaryoya göre 1698-1700 üzerinde 1870 TL seviyesinin hedeflenebileceğini söyleyebiliriz. Tabi böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde, bu sene Şubat ayında görülmüş olan 1745 TL seviyesindeki direnci de göz ardı etmemek gerekir.

Diğer taraftan grafikteki kırmızı yükselen trend çizgisinin destek verdiği 1606 TL seviyesinin kırılması durumunda yatay piyasanın alt çizgisi seviyesi olan 1532 TL hedeflenebilir. 1532’nin kırılması durumunda ise grafikte mavi renkteki yatay destek seviyesi olan 1330 TL civarları hedeflenebilir.

Yatay Piyasa Devam Ederken Nasıl Davranmalı?

Hemen hemen bütün indikatörler gecikmeli sinyal ürettiği için, yatay piyasada indikatörlerin ürettiği sinyallere göre işlem yapmak oldukça tehlikeli olabilir. Bu nedenle, indikatörlerin ürettikleri sinyallerden ziyade, daha farklı bir bakış açısıyla yaklaşmak faydalı olabilir. Bu noktada aşağıdaki grafikte günlük grafikte MACD indikatörü ve MACD indikatörünün histogram barlarının eğimleri yoluyla alış ve satış seviyeleri tespit edilmiştir. Haziran başından beri devam eden bu yatay piyasada, Histogram barlarının eğimlerinin yön değiştirmeye başladığı yerler grafikte dikey çizgiler olarak gösterilmiştir.

Ethereum Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Yukarıdaki grafikte MACD Histogram barlarının eğiminin; pozitif olması (başka bir deyişle, bir histogram barının değeri, bir öncekine göre yükselmeye başladığında) alış sinyali olarak, negatif olması ise (başka bir deyişle histogram barının değeri, bir öncekine göre düşmeye başladığında) satış sinyali olarak değerlendirilebilir. Aynı grafikte, MACD çizgisi (mavi) ile MACD Trigger çizgisi (kırmızı) kesişiminin oldukça geç bir şekilde (tepelerde alış, diplerde satış!) sinyal ürettiğine dikkat edin.

Diğer taraftan, yatay piyasadan çıkılması ve piyasada bir trendin oluşması durumunda MACD indikatörü normal şartlarda ve genelde trend boyunca pozisyonun devam ettirilmesi gerektiğini söyleyecektir zaten.

Bu açıklamalara göre, piyasanın bir süre daha devam etmesi ihtimaliyle MACD histogram barının eğimi aynı anda değerlendirildiğinde kısa vadede alış için acele edilmemesinin faydalı olabileceği sonucuna ulaşıyoruz.

RSI’da Takip Edilmesi Gereken Çok Önemli Bir Trend Çizgisi

Aşağıdaki grafikte ise RSI ve STOCH RSI indikatörleri gösterilmiştir. Özellikle RSI’ın kendi üzerinde oluşturduğu düşen trend çizgisine dikkat edin. Bu düşen trend yukarı yönde aşılmadığı sürece, en iyimser ihtimalle yatay piyasanın bir süre daha devam etme ihtimali yüksektir.

RSI üzerinde gösterilmiş olan mavi renkteki iki çizgi arasındaki hareketin devam etmesi durumunda fiyatlar da 1532 – 1698 TL arasında bir süre daha dalgalanmaya devam edebilir.

RSI’nın şu anki değerinin 50 referans seviyesinin üzerinde olması olumlu ancak, yönünün aşağı olması ve son zamanlarda oluşturduğu kısa vadeli zirvelerin bir öncekilerin altında gerçekleşiyor olması olumsuz.

RSI açısından değerlendirdiğimizde yatay piyasanın bir süre daha devam edebileceği sonucuna ulaşabiliyoruz.

Diğer taraftan STOCH RSI’nın ise, son değerleri açısından incelendiğinde, satış sinyali üretmeye devam ettiğini görüyoruz. Bu durumun değişmemesi halinde, RSI’nın kendi üzerinde gösterilmiş olan alttaki mavi yükselen trend çizgisine doğru çekilmesi muhtemeldir.

Ethereum Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Özetle:

Ethereum’un Paribu (paribu.com) verilerine göre günlük grafiği incelendiğinde, yatay piyasanın bir süre daha devam etme ihtimali gündemini koruyor. Böyle bir piyasada, MACD indikatöründeki histogram barlarının eğimlerini ve aşağıdaki destek ve dirençleri takip etmek faydalı olabilir. Herkese sağlıklı ve bol kazançlı günler dilerim.

Destekler: 1606, 1532, 1330

Dirençler: 1698-1700, 1745, 1870

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala