bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,838.10 1.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.29 0.85%
bnb
BNB (BNB) $ 598.75 2.31%
solana
Solana (SOL) $ 139.56 3.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524549 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463076 1.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147776 2.65%

El Salvador’un Muhalefet Partisi Milletvekili Bitcoin Kararına Karşı Dava Açtı

el salvadorun muhalefet partisi milletvekili bitcoin kararina karsi dava acti 1

El Salvador’un Bitcoin’i resmi bir para birimi olarak kabul eden yasaya karşı dava açıldı. 

El Salvador’un muhalefet partisine mensup bir milletvekili, Bitcoin kararının “anayasaya aykırı” olduğu gerekçesiyle dava açtı. İspanya’nın önde gelen haber ajanslarından El Mondo, Farabundo Marti Ulusal Kurtuluş Cephesi’nden (FMNL) Jaime Guevara’nın vatandaşlarla birlikte yasaya karşı çıkmak için harekete geçtiğini bildirdi. 

Guevara’ya eşlik eden vatandaş Oscar Artero, alınan kararın yasal bir dayanağı olmadığını ve ülke üzerindeki zararlı etkilerinin dikkate alınmadan kabul edildiğini iddia ediyor.

Bilindiği gibi El Salvador, 8 Haziran’da Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak kabul eden bir yasa çıkarmıştı. Bu hamle, El Salvador’un Bitcoin konusunda bir ilke imza atmasına neden oldu. Bu karara karşı çıkan vatandaş yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin yasası insanların ceplerini yağmalamak için. Bizi ticarete zorlamak istiyorlar.”

Vatandaş, Yüksek Adalet Divanı Anayasa Dairesi’nin kendinin yanında olacağını umduğunu söylese de bu Bukele’nin geçtiğimiz ay COVID-19 kararları nedeniyle beş yüksek mahkeme yargıcını görevden alması nedeniyle zor görünüyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala