bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,438.80 0.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,272.31 2.82%
bnb
BNB (BNB) $ 611.02 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 159.09 3.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.543304 0.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.497822 2.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161891 2.67%

Dijital Para Birimi (CBDC) Furyasına Brezilya Merkez Bankası da Katılıyor

Dijital Para Birimi CBDC Furyasina Brezilya Merkez Bankasi da Katiliyor 2

Brezilya merkez bankası başkanı, 2022 yılına kadar merkez bankası dijital para birimini (CBDC) piyasaya sürmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Brezilya merkez bankası başkanı, 2022 yılına kadar ulusal bir dijital para birimi başlatmayı planladıklarını açıkladı. CBDC, Brezilya’nın ödeme sistemini dijitalleştirme planının bir parçası, rekabetçi bir Açık Bankacılık Sistemi de dahil olmak üzere bir anlık ödeme sistemi. Correio Brazilienes raporuna göre; merkez bankası başkanı Robert Campos Neto, dijital para biriminin finansal sistemin geleceği olacağını belirtti.

Merkez Bankası, CBDC’si İçin Verimli Bir Anında Ödeme Sistemine İhtiyaç Duyar

“Dijital bir para birimine sahip olmak için, verimli ve birlikte çalışabilir bir anında ödeme sistemine ihtiyacınız var; rekabet yaratabileceğiniz açık bir sistem ile güvenilirliği olan, dönüştürülebilir ve uluslararası bir para birimi de buna dahil olmalı. Bunlar olunca, dijital para birimine sahip olmak için tüm malzemelere sahip olduğunuzu düşünüyorum.”

Brezilya merkez bankası başkanı, “2022’de sahip olacağımızı düşünüyoruz ”diye de ekledi.

Merkez bankası, ödemeleri dijitalleştirme sürecini çoktan başlattı. Saumil Kohli, girişimlerinden biri, Brezilya bankasının Kasım ayında başlatacağı anlık ödeme sistemi PIX’i bildirdi. Merkez bankası, CBDC lansmanının gerçekleştirilmesine yönelik düzenlemeleri değiştirmek için yasa koyucularla birlikte çalışıyor.

Ülkelerdeki Merkez Bankaları CBDC’yi Keşfetmeye Devam Ediyor

ABD ve Çin gibi gelişmiş ülkeler, inovasyon çağında merkez bankası dijital para birimlerini araştırıyor. Daha önce bildirildiği gibi Uluslararası Ödemeler Bankası, 2020’de dünya çapında CBDC’ler için internet aramalarının Bitcoin ve Facebook’un Libra aramalarını aştığını ortaya koydu. Çin Halk Bankası (PBoC) şu anda birkaç şehirde DCEP olarak adlandırılan ulusal dijital para biriminin denemelerini yürütüyor ve hepsi yakında başlayacak. Merkez bankası daha önce sadece küçük perakende işlemleri için DCEP’i test ettiğinden bahsetmişti. Bu alandaki birkaç ekonomist ve uzman, Çin’in CBDC’sinin ABD dolarının küresel hakimiyetini tehdit edebileceğine inanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala