bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,577.77 1.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,014.28 1.72%
bnb
BNB (BNB) $ 585.31 1.33%
solana
Solana (SOL) $ 146.74 4.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52746 2.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459576 1.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149206 4.15%

Deutsche Börse Group, Crypto Finance AG’nin Çoğunluk Hissesini Satın Aldığını Açıkladı

deutsche

Alman borsa kuruluşu Deutsche Börse Group, İsviçreli finansal teknoloji şirketi Crypto Finance AG’nin çoğunluk hissesini satın aldığını duyurdu.

Deutsche Börse gerçekleştirdiği basın açıklamasında 2017 yılında kurulan Crypto Finance AG’nin control stake’inin 2/3’ünü satın aldığını duyurdu. Deutsche Börse’nin ödediği tutar konusunda kesin rakamlar bulunmamakla birlikte 100 milyon İsviçre frangından fazla olabileceği ifade edildi.

İsviçre finans düzenleyicisi FINMA tarafından düzenlenen Crypto Finance AG, kurumsal ve profesyonel müşterilerine 200’den fazla dijital varlık için yatırım araçları sunuyor. Şirket ayrıca müşterilerine ticaret ve saklama hizmetleri sunmaktadır. Ayrıca, profesyonel ve kurumsal müşterilere kendi altyapılarını ve işletim sistemlerini kurmak zorunda kalmadan doğrudan dijital varlıklara yatırım yapma fırsatı yaratmasıyla biliniyor.

Buna karşılık, Deutsche Börse, Crypto Finance AG aracılığıyla dijital varlıklara yapılan yatırımlar için bir “doğrudan giriş noktası” sağlayacaktır. Şirketin sağlayacağı hizmetler arasında depolama hizmeti de yer alacak.

Deutsche Börse ayrıca Crypto Finance AG’nin kurucusu Jan Brzezek’in CEO olarak görevine devam edeceğini duyurdu.

Deutsche Börse yöneticilerinden Thomas Book, dijital varlıkların finans sektörünü değiştireceğinden emin. Ona göre finans kurumlarından bu yeni varlık sınıfına dahil olmak için büyük bir talep söz konusu.

Tarafların, beklenen düzenleyici onayın ardından bu yılın son çeyreğinde aralarındaki anlaşmayı tamamlamaları bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala