CBDC’lerin ve Kripto Varlıkların Geleceği Konuşulacak (Sponsorlu)

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Son yıllarda küresel finansın DNA’sı yavaş yavaş değişiyor. Bunun sebebi ise kripto varlıklar ve tabii ki kripto varlıkların en önemli gücü olan blockchain teknolojisi. Bu alanda hızlı bir yükseliş yaşandığı için Merkez Bankaları da paranın doğasını yeniden şekillendirmek için harekete geçiyor. Para birimlerinin özelliklerini neredeyse baştan yazmaya çalışıyorlar. Bu da karşımıza CBDC’yi (Merkez Bankası Dijital Para Birimi) çıkarıyor. Forbes ve Celo da CBDC’lerin ve kripto varlıkların geleceğini konuşmak için bir etkinlik düzenliyor.

Forbes ve Celo Etkinliği 28 Eylül’de

Forbes ve Celo, hem merkez bankaları tarafından geliştirilen dijital para birimlerini hem de kripto para birimlerini mercek altına alıyor. Bunun için merkez bankası liderleri, özel bankacılık yöneticileri ve bu gelişen teknolojinin planlanmasında aktif rol oynayan şirketleri bir araya getiriyor.

cbdclerin ve kripto varliklarin gelcegi konusulacak 2

28 Eylül günü düzenlenecek olan etkinlikte merkez bankalarının aldığı kararlar, bu yeni para türünün güvenliğinin nasıl sağlanacağı, bu güvenin nasıl güçleneceği ve sınırları aşacağı keşfedilecek.

Etkinliğin açılış konuşmasını Celo Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Richard D. Parsons yapacak.

Etkinliğin başlangıç saati 17:00 TSİ, bitiş saati ise 19:00 TSİ olarak belirlendi. Sanal olarak düzenlenecek etkinlik hakkında daha fazla bilgi almak ve katılım için kayıt olmak isterseniz, buraya tıklayabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Hazal Orta

Bitcoin’de Trump dominasyonu

Küresel ölçekte takip edilen tahmin platformu Polymarket’te Bitcoin lehine bir gelişme yaşandı. Platformda, ABD başkanlık seçimlerinin en büyük favorisi Donald Trump oldu. ABD Fed’in faizleri indirmesiyle yükselişe geçen kripto piyasası, Orta Doğu’da patlak veren gerilim sonrası düşüşe geçmişti. Gündem odaklı ilerleyen Bitcoin, söz konusu gerilimin etkisiyle 60 bin doları test etti. Yüzde 10’a yakın düşüşün ...

Bağlantıyı kopyala