bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,125.72 0.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,179.00 0.80%
bnb
BNB (BNB) $ 604.34 1.49%
solana
Solana (SOL) $ 154.20 0.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.543681 1.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.506352 1.76%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158483 1.61%

Bu Rapora Göre Kuzey Kore’nin Hacker Ordusu Büyüyor

Bu Rapora Gore Kuzey Korenin Hacker Ordusu Buyuyor 2

ABD Ordusu’na göre, Kuzey Kore’nin emrinde 6.000’den fazla hackerdan oluşan ve kripto para birimi hack’leri de dahil olmak üzere siber savaş yürüten bir “ordusu” var.

ABD Ordusu tarafından yayınlanan bir rapor, Kuzey Kore’nin emrinde 6.000’den fazla hacker’dan oluşan bir “ordusu” olduğunu ve dijital para hacker’lığı da dahil olmak üzere siber savaş gerçekleştirdiğini ortaya koyuyor. Beyaz Rusya, Çin, Hindistan, Malezya, Rusya gibi ülkelerde bulunan hacker’lardan oluşan ekibin, Kuzey Kore’deki siber savaştan sorumlu bölüm Bureau 121 tarafından kontrol edildiği bildiriliyor. Rapor, ülke çapında hacker operasyonlarını desteklemek için yerel altyapıya sahip olmadığı için birçok hacker’ın Kuzey Kore dışında bulunduğunu ortaya koyuyor.

Kuzey Kore, Dünya Çapındaki Siber Saldırılara Sponsor Olmaya Devam Ediyor

ABD Ordusu raporu, Kuzey Kore’nin dünyanın dört bir yanından önemli miktarda dijital para suçu ve diğer siber saldırılara sponsor olmaya devam ettiğini ortaya koyuyor ve haydut devletten kaynaklanan organize siber savaş şüphelerini doğruluyor. Dijital para hacker’lığından sorumlu olduğuna inanılan bir bölüm Bluenoroff Group olarak adlandırılıyor. 1.700 üyesi olan hacker grubu, “uzun vadeli değerlendirmeye odaklanarak ve düşman ağ açıklarından yararlanarak” çalışıyor.

Lazarus Group, 2016 yılında piyasaya sürülen kötü amaçlı yazılım WannaCry ile tanınan manşetlere defalarca yer verdi. Grubun belirtilen amacı “düşman ağ güvenlik açıklarını silahlandırarak ve rejim tarafından yönlendirilirse bir yük göndererek sosyal kaos yaratmak.” olarak tanımlandı.

Kripto Para Suçları Artmaya Devam Ediyor

Kuzey Kore, balistik füze projelerini ve nükleer silahları finanse etmek için kripto para birimleri kullanmakla da suçlanıyor. Hacker’ların izlerini kolluk kuvvetlerinden gizlemek için gizlilik merkezli paralara güvendikleri bildiriliyor. Devam eden COVID-19 salgınının ortasında kripto para birimi dolandırıcılığı arttı. Bazı ülkeler, fidye yazılımı saldırıları, saadet zinciri ve kripto para içeren diğer farklı dolandırıcılık türlerinde artış içeren kripto para dolandırıcılıklarında artış olduğunu bildirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala