bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,037.77 1.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,542.69 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 609.59 3.10%
solana
Solana (SOL) $ 185.84 0.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.615117 1.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64211 1.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213205 5.32%

Bitstamp USA CEO’su: Kripto Benimsemesi Henüz Erken Aşamada

bitstamp

Bitstamp USA CEO’su Bobby Zagotta, kripto paranın büyük finans aktörleri tarafından benimsenmesi sebebiyle, yükseliş ve düşüş dalgalarının devam edeceğini söyledi.

Bitstamp USA CEO’su Robert “Bobby” Zagotta yapmış olduğu röportajda, kripto varlık endüstrisinin 12 yıldan beri var olduğunu ancak buna rağmen küresel benimseme için hala erken bir aşamada yer aldığını belirtti.

“Yaklaşık 10 yıl önce kripto, kelimenin tam anlamıyla bir kanun kaçağı ve yeraltı kavramıydı. Şimdi büyük finans kuruluşları kripto paraya girdi ya da girmeyi düşünüyor. Bu yüzden kabul eğrisinin nasıl değiştiğini görmek kesinlikle şaşırtıcı”

Bitstamp geçtiğimiz hafta 10. yıl dönümünü kutladı. Şirketin hacmi, geçtiğimiz yıla kıyasla %512 oranında artış gösterdi. Borsa bununla birlikte müşteri sayısında da %197’lik bir artış yaşandığını kaydetti.

Bitstamp, ABD’de açıldığından beri kurumsal yatırımcılarda %666, bireysel yatırımcılarda ise %1934 oranında büyüme kaydetti.

Zagotta, kripto ekosistemi içerisinde yer alan geleneksel finansı tamamen devre dışı bırakma fikrine ise sıcak bakmıyor. Zagotta, kripto ile geleneksel finans arasında bir köprü kurmanın önemli olduğunu düşünüyor.

“Geleneksel finansal kurumlarla savaşmak istemiyorum. Onlara yardım etmek ve bu konsepti dünyaya getirmemize yardım etmek istiyorum”

Zagotta, kripto endüstrisinin de düzenlemeler için çalışması gerektiğine inanıyor.

“Bu kavramın küresel olarak benimsenmesiyle gerçekten ilgileniyorsanız, düzenleyicilerle birlikte çalışmalı ve akıllı seçimler yapmalarına yardımcı olmalısınız. Çünkü bu yaygın bir şekilde benimsenmesi için gerekli bir koşuldur”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala