bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,876.11 1.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,056.60 0.77%
bnb
BNB (BNB) $ 559.56 0.19%
solana
Solana (SOL) $ 142.62 1.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514364 3.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.493109 7.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153653 1.03%

Bitmain, Spot Cihaz Satışlarını Durdurduğunu Açıkladı

bitmain

Bitmain, Çin’in baskıları sebebiyle ülkedeki madencilik faaliyetlerine son veren madencilerin, kullanılmış madencilik cihazlarını satışa çıkarmasının ardından, spot teslimat için cihaz satışlarını durdurdu.

Dünyanın en büyük Bitcoin madenciliği cihaz üreticisi yaptığı açıklamada, Nisan ayından bugüne cihazların fiyatının yaklaşık %75 oranında düştüğü belirterek ekipman satışını bıraktığını duyurdu. Şirket satışları durdurarak, sektörden ayrılan madencilerin, ellerindeki cihazları daha iyi bir fiyata satmalarını sağlayabilir. Azalan arz, yeni makineler için uzun vadede fiyatları yükseltirse Bitmain de fayda sağlayabilir.

Firma, daha küçük altcoinleri çıkarmak için kullanılan cihazların satışına ise devam edileceğini duyurdu. Bir şirket sözcüsü, söylentileri doğruladı ancak satışların tekrar ne zaman başlayacağına dair bir bilgi vermedi.

Ucuz Cihazlarda Artış Yaşandı

Çin’in madencilik işlemlerini yasaklaması, ülkede yer alan madencilerin şalter indirmelerine yol açtı. Buna bağlı olarak madencilik cihazlarının da satışı arttı.

Sai Technology’den Arthur Li’nin açıklamasına göre, daha önce 600 yuan olan cihaz fiyatları şu anda 150 yuan (23 dolar) civarında seyrediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala