bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,785.97 2.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.19 2.46%
bnb
BNB (BNB) $ 583.66 2.68%
solana
Solana (SOL) $ 186.77 2.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.629922 2.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653483 1.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.221442 20.71%

Bitcoin’in (BTC) TL Bazında Teknik Analizi – 18 Mayıs 2020

Bitcoin Teknik Analizi 1

Elmas Formasyonu

Bitcoin’in Paribu (paribu.com) verilerine göre 4 saat periyotlu lineer ölçekteki grafiği aşağıda gösterilmiştir. Bu yıl Mart başındaki dip seviyelerden bugüne kadarki yükseliş grafikte gösterilmiş olan bir kanal içinde devam ediyor. Ancak grafikteki elmas formasyonuna dikkat etmekte fayda var.

Elmas formasyonları yükseliş ve düşüş trendlerinin sonunda ortaya çıkar ve trend dönüş formasyonlarından birisidir. Grafikteki formasyon bir yükseliş trendinin sonunda ortaya çıktığı için formasyonun sağ tarafındaki simetrik üçgen kısmının alt çizgisinin aşağı kırılması durumunda orta vadeli düşüş trendinin başladığı düşünülür. Ancak şu da unutulmamalı ki, bütün formasyonlar kriterlerini gerçekleştirene kadar bir ihtimaldir.

Elmas formasyonunun gerçekleştiğinden bahsetmemiz için 65200 desteğinin kırılıp kırılmayacağını takip etmek faydalı olabilir. Ancak bu seviyenin altındaki yükselen kanalın alt çizgisi seviyesi olan 61400 seviyesini de kanal desteği olarak takip etmek doğru olabilir. Bu durumda orta vadede düşüş ihtimalinin gerçekleşmesi ve düşüşün devamından bahsedebilmemiz için sırasıyla 65200 ve 61400 seviyelerinin kırılıp kırılmayacağını takip etmek doğru olabilir.

Diğer taraftan, 68100 üzerinde günlük kapanışlarda kanal orta çizgisinin üzerinde kalınmış olacağı için kanal üst çizgisi hedeflenebilir. Kanal üst çizgisi ise yaklaşık 75000 seviyesinde direnç gösteriyor. Tabi olası böyle bir yükseliş sırasında 71600 seviyesinde görülmüş olan son zirvenin de direnç olarak karşımıza çıkabileceği göz ardı edilmemeli.

Hareketli Ortalamalar

Aşağıdaki grafikte ise 50, 100 ve 150 günlük Basit Hareketli Ortalamalar gösterilmiştir. Olası bir düşüş sırasında bu hareketli ortalamaların göstereceği seviyeler tepki yükselişi için destek seviyesi olarak çalışabilir. Bu durumda, 54850, 52650 ve 51600 seviyeleri destek olarak takip edilebilir.

Bitcoin Teknik Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

İndikatörler Ne Söylüyor?

Aşağıdaki günlük grafikte fiyat üzerindeki yükselen trend çizgisinin henüz kırılmadığını görüyoruz. Ancak, 10 Mayıs 2020 tarihinde işaretlenmiş olan dikey çizginin geçtiği yerde RSI kendi üzerindeki benzer bir yükselen trend çizgisini kırmış görünüyor. Aynı tarih itibariyle MACD ve STOCH RSI da satış sinyali üretmiş durumda. Yani, indikatörler fiyattan önce satış sinyali üretmiş durumda.

Diğer taraftan RSI üzerinde gösterilmiş olan siyah yükselen trend çizgisinin takip edilmesinde fayda olabilir. RSI bu yükselen trend çizgisini aşağı yönde kırarsa, fiyatların da kendi üzerindeki kırmızı yükselen trend çizgisini kırmış olma ihtimali artacaktır.

STOCH RSI ise aşırı satış bölgesinde dalgalanarak hareketine devam ediyor. STOCH RSI normal sınırları içine geçemezse RSI’daki düşüşün devamı beklenir. RSI’daki düşüş ise fiyatlardaki bir düşüş ile gerçekleşir.

Bitcoin Teknik Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Özetle:

Yukarıda açıklanmış olan Elmas Formasyonu, indikatörlerdeki olumsuz görüntü ve fiyatlardan önce kendi yükselen trend çizgilerini kırarak satış sinyali üretmiş olmaları birlikte düşünüldüğünde, kısa vadeli bir düzeltme hareketinin gelme ihtimali yüksektir, ancak tabi ki kesinliği yoktur.

Bu kapsamda, takip edilebilecek destek ve direnç seviyeleri ise aşağıdaki gibidir:

Destekler: 65200, 61400, 54850

Dirençler: 68100, 71600, 75000

19 Mayıs 2020’de TSİ 21:30’da Paribu (paribu.com) sponsorluğunda canlı yayınlanacak olan BTCHaber ile Salı Buluşmalarının üçüncüsünde, Sn. Şant Manukyan ve Sn. Engin Çağlar konuğum olacak. Herkesi bekliyoruz.

Sağlıklı ve bol kazançlı bir hafta dilerim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala