bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,370.25 3.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.10 3.36%
bnb
BNB (BNB) $ 608.08 0.27%
solana
Solana (SOL) $ 147.61 7.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525857 4.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477096 6.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151553 6.58%

Bitcoin’in (BTC) TL Bazında Teknik Analizi – 15 Haziran 2020

Bitcoin Teknik Analizi 1

Bitcoin’in Paribu(paribu.com) verilerine göre TL bazındaki günlük grafiği aşağıda gösterilmiştir. Hatırlayacağınız gibi geçen haftaki analizde (https://www.btchaber.com/bitcoinin-btc-tl-bazinda-teknik-analizi-8-haziran-2020/) yatay piyasanın bir süre daha devam etme ihtimalinden bahsetmiştim. Bu haftaya kadar da yatay piyasanın devam ettiğini görüyoruz.

Grafikte Mart ayında görülmüş olan 28.555 TL’lik dip ile Mayıs ayında görülen 71.900 TL’lik zirve seviyesi arasındaki yükselişin fibonacci geri çekilme seviyeleri ile siyah düşen kanal gösterilmiştir. Grafikte aynı zamanda, mavi renkte gösterilmiş olan yükselen trend çizgisi ile düşen kanal üst çizgisi arasındaki simetrik üçgen formasyonu ihtimali de aşağıda ayrıca değerlendirilecektir.

Fibonacci Geri Çekilme Seviyeleri

Yukarıdaki grafiğe göre %24’lük geri çekilme seviyesi (61.671 TL) bugün içinde tam olarak test edilmiş durumda. Bu seviyenin altında %38’lik geri çekilme seviyesinin bulunduğu 55.340 TL seviyesi hedeflenebilir. Fibonacci geri çekilme seviyelerinin göstermiş olduğu bir destek seviyesinin kırılması (altında kapanış yapması) durumunda bir alt seviyeden geçen geri çekilme seviyesine kadar düşüşün devam etmesi beklenir.

Bugün test edilmiş olan %24’lük geri çekilme seviyesi aynı zamanda yukarıdaki grafikte siyah renkte gösterilmiş olan düşen kanalın da orta çizgisi olması açısından önemlidir. Yani, 61.670 seviyesinin altında kapanışların gelmesi durumunda bir sonraki fibonacci geri çekilme seviyesi hedeflenmiş olacaktır.

Bıtcoın’de Simetrik Üçgen Formasyonu İhtimali

Aşağıdaki grafikte ise Bitcoin’in TL bazındaki günlük grafiğinde devam eden bir simetrik üçgen formasyonu gösterilmiştir. Formasyonlar konusunda şunu tekrar hatırlamakta fayda var: Bütün formasyonlar kriterlerini gerçekleştirene kadar bir ihtimaldir. Yani, kriterlerini gerçekleştirmezlerse, formasyon hedefleri ve sonuçları beklentilerinize uygun olmayabilir. Simetrik üçgen formasyonlarının gerçekleşme kriteri ise, düşen ya da yükselen trend çizgisinden birisinin altında ya da üzerinde kapanış yapmasıdır.

Simetrik üçgen formasyonları bir süredir devam eden bir trendin sonunda karşımıza çıktığında trend dönüş formasyonu olarak davranabilirler. Aşağıdaki grafikte gösterilmiş olan simetrik üçgen formasyonunun orta vadeli bir yükselen trendin sonunda karşımıza çıkmış olması, bu formasyonun düşüş ile sonlanma ihtimalini belli bir dereceye kadar artırmaktadır ama tabi ki garanti değil.

Formasyonun aşağı yönde sonlanması durumunda(60.800 altında kapanış) grafikte kırmızı kesikli çizgi ile gösterilmiş olan destek çizgisinin; yükseliş yönünde sonlanması durumunda ise(66.800 üzerinde kapanış) mavi kesikli çizgi ile gösterilmiş olan direnç çizgisinin test edilmesi beklenebilir. Bu seviyelerin nerede olacağı ise bu çizgilerden hangisi hedeflenecekse o çizginin test edileceği zamana göre değişir. Ancak bu gün için bu değerler; formasyonun yükselişle sonlanması durumunda 73200, düşüşle sonlanması durumunda ise 54.800 olarak görülüyor.

Bitcoin Teknik Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

İndikatörler Ne Söylüyor?

Aşağıdaki grafikte ise MACD ve RSI gösterilmiştir. MACD çizgisinin günlük grafikte Omuz Baş Omuz formasyonu şeklindeki görüntüsü MACD değerinin düşüşe devam etme ihtimalini artırıyor. MACD’nin özellikle bugünkü değeri dikkate alındığında satış sinyali vererek sergilediği zayıf görüntüsü ise MACD’deki bu olası OBO’nun aşağı yönde sonlanma ihtimalini artırıyor. MACD’nin değerinin düşmesi, fiyatlardaki bir düşüşle söz konusu olabilir.

Diğer taraftan RSI’da ise, fiyatlardaki simetrik üçgen formasyonuna benzer bir sıkışma hareketi görülüyor. RSI’daki bu sıkışmanın da yakında sonlanacağını düşünebiliriz. Dolayısıyla çok yakın bir zamanda Bitcoin’deki bu yatay piyasanın sonlanacağını görebiliriz.

Bitcoin Teknik Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Özetle:

Simetrik üçgen formasyonunu dikkatle takip etmekte fayda var. Formasyonun aşağı kırılması durumunda karşımıza çıkabilecek destekler ile yukarı sonlanması durumunda karşılaşacağımız direnç seviyeleri aşağıda gösterilmiştir.

Herkese sağlıklı, huzurlu ve bol kazançlı bir hafta dilerim.

Destekler: 61.700, 60.800, 59.200, 54.800

Dirençler: 66.800, 68.250, 71.900, 73.200

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala