bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,731.08 5.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,067.63 3.97%
bnb
BNB (BNB) $ 550.79 5.92%
solana
Solana (SOL) $ 139.21 8.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501246 4.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455447 5.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150467 3.25%

Bitcoin’in (BTC) TL Bazında Teknik Analizi – 10 Şubat 2020

Bitcoin Teknik Analizi

Bitcoin’in paribu.com verilerine göre günlük grafiği lineer ölçekte aşağıdaki gibidir. Grafikte gösterilmiş olan yükselen kanalı geçen hafta paylaşmıştım. Bir hafta içinde yükselen kanalın üst çizgisi test edildikten sonra kanal orta çizgisine doğru bir geri çekilme yaşanıyor. Grafikte yeşil renkte gösterilmiş olan yükselen trend çizgisi de yaklaşık olarak kanal orta çizgisi seviyelerine denk geliyor. Çok kısa vadede yeşil renkteki yükselen trend çizgisi kırılırsa kanal alt çizgisine kadar bir geri çekilme söz konusu olabilir. Kanal alt çizgisi kırılmadıkça orta vadede yükselişin devamı beklenir. Bu trend çizgisinin içinde bulunduğumuz günler için gösterdiği destek seviyesi 57.700 TL olarak görülüyor. Kanal alt çizgisi seviyesi ise bugünler için 54.500 seviyeleridir.

İndikatörler ne söylüyor?

Aşağıdaki BTCTRY günlük grafiğinde MACD, RSI ve STOCH RSI aşağıda gösterilmiştir. Özellikle MACD’nin histogram çizgisinde oluşan yeni zirvenin bir önceki zirvenin altında kalması (eğer bugün için kapanış 59.000 TL altında gelecek olursa) fiyatlardaki yeni zirve oluşumunu teyit etmiyor. Bu açıdan değerlendirildiğinde MACD ile fiyatlar arasında bir negatif uyumsuzluk söz konusu.

Diğer taraftan eğer bugünkü kapanış 59.000 TL altında gelecek olursa, STOCH RSI da aşırı alış bölgesinden satış sinyali üretmiş olacaktır. Bu nedenle RSI’da gösterilmiş olan yükselen trend çizgisinin kırılması gündeme gelebilir ki, bu durumda Bitcoin fiyatı yukarıda gösterilmiş olan yükselen kanalın alt çizgisi seviyelerine kadar bir geri çekilme yapabilir.

Bitcoin Teknik Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Üssel hareketli ortalamalar

Bitcoin’in TL bazındaki 4 saatlik grafiğinde 55 ve 89 periyotluk Üssel Hareketli Ortalamalar (EMA) aşağıdaki grafikte gösterilmiştir. 55 ve 89 sayıları fibonacci sayılarıdır. Bu iki hareketli ortalamanın kesişimi trend olan piyasalarda oldukça güzel (sık olmayan ve makul yerlerde al-sat sinyali verip genelde trend sonuna kadar taşıyan) sinyal üretmekte. Grafikte, 23 Aralık 2019’da 55 periyotluk EMA’nın 89 periyotluk EMA’yı aşağıdan yukarıya doğru keserek 45.125 TL fiyatında alış sinyali ürettiği gösterilmiştir. Bu iki hareketli ortalamanın satış sinyali üretmesi için, grafikte mavi renkte gösterilmiş olan 55 periyotluk EMA’nın 89 periyotluk EMA’yı yukarıdan aşağı kesmesi gerekiyor.

Diğer taraftan 55 periyotluk EMA’nın kanal orta çizgisi seviyelerine denk geldiği de görülmekte. Bu seviye önemli bir destek olarak kabul edilebilir ancak, bitcoin’in daha önceki fiyatlarına da bakıldığında bu hareketli ortalamaların bir miktar altına inildiği zamanlar da olmuş. Yani, yine böyle bir sarkma söz konusu olursa belki de kanal alt çizgisi seviyeleri test edilmiş olacaktır.

Bitcoin Teknik Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Özetle;

Mavi renkteki yükselen kanal orta çizgisi takip edilmeli. Bunun altında kapanışlarda kanal alt çizgisi seviyesi test edilebilir. Kanal alt çizgisi test edilir ve geri dönüş görülürse (4 saatlik kapanışlar itibariyle) yükseliş trendinin devam edeceği düşüncesiyle yeni alımlar düşünülebilir.

Portföyünde Bitcoin olanlar ise, yatırımcı profiline ve risk iştahına bağlı olarak aşağıdaki iki senaryodan birisine göre satış sinyalinin gelmesini bekleyebilirler:

  1. 55 EMA’nın 89 EMA yı 4 saatliklerde yukarıdan aşağı kesmesi
  2. Kanal alt çizgisinin kapanış itibariyle kırılmış olması.

Uzun vadeli düşünenler ise grafikte kesikli mavi çizgiyle gösterilmiş olan yükselen trend çizgisinin üzerinde kalındıkça, Bitcoin’de beklemeyi düşünebilirler.

Destekler: 57.700, 57.300, 56.400, 54.500

Dirençler:  60.000, 61.300, 61.800, 62.200

Her hafta Pazartesi ve Çarşamba günleri Bitcoin ve Altcoin analizlerinde görüşmek dileğiyle, bol kazançlı bir hafta geçirmenizi dilerim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala