bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,493.82 0.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,252.21 2.59%
bnb
BNB (BNB) $ 610.08 0.75%
solana
Solana (SOL) $ 157.35 2.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.546119 0.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.498673 3.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161609 2.10%

Bitcoin Şu Kadarken Almadım, Pişmanım

Bitcoin BTC Al

Bitcoin fiyatı ne zaman yükselse  bu pişmanlığı yaşayan değerli okurlar, anlamanız gerek ki Bitcoin kısa yoldan zengin olmanızı sağlayacak bir yatırım aracından çok daha fazlasıdır.  Ortaya çıktıyı günden bu yana yatırımcılarına büyük kazançlar sağlamış olsa da altı çizilmesi  gereken nokta Bitcoin’in güven duymaya ihtiyacı olmayan (trustless) ve merkeziyetsiz ilk dijital para birimi olma başarısıdır. 

Bugün borsalarda 6000’den fazla kriptopara alım satım imkanı bulunuyor ancak hiç birinin varlığı “Bitcoin ve diğerleri” sınıflandırmasının ötesine geçemiyor. Diğer kriptopara birimleri Bitcoin’in yerini almak için savaşırken; Bitcoin’in hali hazırda zaten insanlık tarihinin büyük buluşu olduğu unutuluyor. 

Bitcoin bir girişim değildir. Bitcoin’in daha adil ve daha iyi bir dünya inşa etmek gibi bir felsefesi ve derin hedefleri vardır. Bitcoin bir devrimdir ve devrimler bir tercih meselesi olmamışlardır. Tarihsel gelişim ve konjonktür öyle gerektirdiği için devrimler olur. Bitcoin de öyle gerektiği için doğmuştur. Küçük bir azınlığı zenginleştirmek için geri kalan kaynakları kullanan mevcut finansal sisteme tepkidir ve gücünü kullanıcılarından yani çoğunluktan alacak şekilde programlanmıştır. 

6000’den fazla altcoinin başarısı Bitcoin’in derin hedeflerine ulaşmasına ve devrimini gerçekleştirmesine bağlıdır. Bunu çok iyi bilen Bitcoin maksimalistleri Bitcoin fiyatı artsa da düşse de Bitcoin’lerini satmazlar. 

Bitcoin, mevcut kaotik finans sisteminin hasarlarından bizleri korumayı hedefler. Bunu yapabilme becerisini en başta onu eleştirenlere bile eninde sonunda kanıtlamıştır. Birbirinden büyük yatırım şirketleri, yöneticiler, politikacılar bundan birkaç yıl önce yaptıkları açıklamaların tam tersine adımlar atmaya devam etmekte  ve bizlerle Bitcoin yatırımlarını paylaşmaktadır. 

Bitcoin bir yatırım aracıdır. Bitcoin dijital dünyanın rezerv parasıdır. Özellikle Türkiye gibi kur dalgalanmalarıyla büyük hasarlar alan ülkeler için Bitcoin güvenli bir limandır. Rakamlarla bunu ortaya koyalım. 15 Aralık 2017 tarihinde Bitcoin fiyatı 19.650 USD olarak kaydedildiğinde 1 Bitcoin alabilmek için karşılık gelen Türk Lirası 75.845 TL iken 24 Kasım 2020 tarihinde 1 Bitcoin neredeyse 150 bin TL.  Yani en yüksek fiyattan bile Bitcoin almış olsaydınız, 3 sene içerisinde yatırımınızı Türk Lirası cinsinden ikiye katlamış olacaktınız. Bu sadece Türk Lirası için mi geçerli? Hayır. 

Aşağıdaki grafiklerle 15 Aralık 2017 tarihinde kayıt edilen ATH’de (All-Time High) ülkelerin lokal paralarına eş değer olan tutar ile bugünkü tutarı kıyaslayabilirsiniz.

Sonuç:

Bitcoin topluluğu oluşturan birçok yetenekli geliştirici ve bitcoin maksimalistleri tarafından adım adım hedeflerine ulaşacaktır. Bugünün finans dünyasında yaşanan savaş gelecekte tam anlamıyla kripto para dünyasına taşındığında, Bitcoin sahibi olmanın gerçekten ne demek olduğunu anlayacağız. Bu sebeple Bitcoin fiyatı her yükseldiğinde pişmanlık duymak yerine, geleceğe yatırım yapmanızı öneririm. 

*Yukarıda anlattıklarım yatırım tavsiyesi değildir. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Başak Burcu Yiğit

Başak Burcu Yiğit, lisans ve yüksek lisans derecesini İstanbul Üniversitesi, Su Bilimleri Mühendisliği bölümünden aldı. Yüksek lisans derecesi sırasında Kanada'da Vancouver Island University’de döngüsel ekonomi ve sürdürülebilir tarım ile alakalı bir süre eğitim alan Başak; Kanada’dan döndükten sonra akademik çalışmalar yürütmek için Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretimine başladı.
https://www.btchaber.com





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala