bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,078.78 0.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,540.45 0.69%
bnb
BNB (BNB) $ 618.67 6.28%
solana
Solana (SOL) $ 185.70 1.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.631457 1.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.660097 2.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214651 2.11%

Bitcoin Madencilik Zorluğunun Çin’deki Krizden Bu Yana İlk Kez Artması Bekleniyor

bitcoin madencilik zorlugunun cindeki krizden bu yana ilk kez artmasi bekleniyor

Bitcoin’in madencilik zorluğu, Çin’in Mayıs ayında kripto para madenciliğine yönelik baskılarından bu yana ilk kez artış gösterebilir. 

Endüstri profesyonelleri, Kuzey Amerika’daki madencilik tesislerinin hızla genişlemesi ve Çinli madencilerin denizaşırı barındırma siteleri aracılığıyla geri dönüşü, madencilik zorluğunu artıracak iki ana faktör olarak sıralıyor. 

Çin hükümetinin 21 Mayıs’ta ülke genelinde Bitcoin madenciliği operasyonlarını durdurması için yerel yetkililere çağrıda bulunmasından bu yana madencilik zorluğu sürekli bir düşüş gördü. 17 Temmuz’daki son zorluk ayarlaması, baskıdan bu yana dördüncü aşağı yönlü ayarlama oldu. Seattle merkezli madencilik şirketi Luxor’un Cumartesi günkü bülteninde şu ifadeler yer aldı:

”Çin’in hash gücünün düşmesinden bu yana ilk kez, gelecek haftaki ayarlamanın olumlu olmasını, kabaca %1,75’lik bir artış olmasını bekliyoruz.”

Luxor CEO’su Nick Hansen, Çin’in baskısından önce bile, Marathon ve Riot gibi büyük Kuzey Amerika madencilik şirketlerinin, Bitcoin’in 2021’in başlarındaki tarihi boğa koşusu nedeniyle operasyonlarını genişletmeye başladığını söyledi. 

Gelecek zorluk ayarlaması ise önümüzdeki yıl hash oranında gerçekleşecek ciddi bir artışın başlangıcı olabilir. Hansen, “Bence minimum düşük zorluk seviyesine ulaştık ve şimdi başka büyük hükümet baskısı veya Bitcoin fiyatı değişmedikçe büyümeye başlayacağız” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala