bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,794.09 1.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.61 0.53%
bnb
BNB (BNB) $ 598.33 0.87%
solana
Solana (SOL) $ 141.88 1.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519128 0.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466061 0.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148194 0.35%

Bitcoin Madenciliği Kazancı Günde 40 Milyon Doları Gördü

bitcoin mining btc madencilik

Veri sağlayıcısı Glassnode‘un verilerine göre, Bitcoin madenciliği kazancı günde 40 milyon doları gördü. Bu verilere göre, madencilere Amerikan doları cinsinden ödenen toplam değer yüzde 275 arttı. Madencilere günde toplam 40 milyon dolar ödendi.

bitcoin madenciligi kazanci gunde 40 milyon dolari gordu 1

Bitcoin madenciliğinde söz konusu kâr giderek artmaya devam ediyor. Bu artış Bitcoin’in büyük fiyat artışından neredeyse tamamen besleniyor. ATH geliri, Bitcoin’in 60.000 dolardan işlem gördüğü Nisan ayındaki haline geri döndü.

Bitcoin Madencilerin Karları Son Derece Yüksek

Genel olarak madencilerin kârları, elektrik maliyetlerinden, madencilik teçhizatı servisinden ve piyasa dalgalanmalarından etkilenerek değişim gösterebiliyor. Ayrıca, Çin’in kripto varlıklar üzerindeki baskısı da burada etkili. Bitcoin madencilerinin kârları son derece yüksek durumdayken, bu durum, piyasada oluşan potansiyel satış baskısına da işaret ediyor.

Ayrıca daha önce Çin’deki madencilik yasağının ardından, Bitcoin’in hash oranı neredeyse yüzde 50 oranında bir düşüş yaşamıştı. Aynı zamanda madencilerden gelen satış baskısının azalması, günde yaklaşık 10 milyon dolar değerinde olabilir.

CRYPTO CURRENCY CHINA MIN

Bitcoin piyasa analistlerinin yorumuna göre, yarılanma olaylarının piyasa katılımcılarını sevindirdiğini ve genellikle madencilerin ödüllerini daha iyi bir fiyata satmak için elinde tuttuğunu söylüyor. Ayrıca hatırlatmak gerekirse, her halving olayı daha önce Bitcoin değerinde bir artışa yol açmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala