bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,634.05 0.88%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.16 1.20%
bnb
BNB (BNB) $ 598.39 2.40%
solana
Solana (SOL) $ 142.10 3.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521198 1.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46427 1.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147851 2.48%

Avustralyalı Biri Devlet Kurumu Ekipmanı ile Kripto Para Madenciliği Yaparken Yakalandı

Avustralyali Biri Devlet Kurumu Ekipmani ile Kripto Para Madenciligi Yaparken Yakalandi scaled

Sidney’li bir kişi,  CSIRO kitinde 9.000 Avustralya doları kripto para birimi madenciliği yapmaktan mahkum edildi. Şahıs, 300 saatlik toplum hizmetini içeren, 15 aylık bir hapis cezası alacak.

Avustralya Federal Polisi (AFP) Pazartesi günü Sidney’li 34 yaşındaki bir adamın kripto para madenciliği yapmak için Commonwealth Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Örgütü (CSIRO) ekipmanını kullandığı için cezalandırıldığını duyurdu.

Şüpheli Ocak 2018’de müteahhit olarak işe alındı ​​ve veri arşivleme ve yazılım desteğindeki görevini yerine getirmek için madencilik için kullandığı sunuculara ve süper bilgisayarlara erişti.

AFP, şüphelinin kişisel kazancı için kripto para madenciliği yapmak için yetkisiz bir dizi resmi bilimsel araştırma yapmak ve bu sistemlerdeki verileri değiştirmek amacıyla sunuculara ve süper bilgisayarlara eriştiğini söyledi.

Şüphelinin kripto para biriminde yaklaşık 9,400 AU $ madencilik yaptığı tahmin ediliyor.

AFP’nin Siber Suç Operasyonları birimi, CSIRO’nun “altyapısında ciddi bir bozulma” tespit etmesi ve bunu derhal AFP’ye bildirmesi üzerine soruşturma başlattı. Federaller Mart 2018’de şüphelinin evinde bir arama emri çıkarıp diğer eşyaların yanı sıra bir dizüstü bilgisayar ve cep telefonuna el koydu.

İüpheli Mayıs 2019’da bir devlet BT yüklenicisi olarak çalışırken, bir federal devlet kurumunun bilgisayar programlarını kripto para madenciliği yapmak için manipüle etmekle suçlandı.

28 Şubat 2020’de verilerin bozulmaya neden olacak şekilde yetkisiz bir şekilde değiştirilmesinden suçunu kabul etti ve Cuma günü, 300 saatlik toplum hizmetini içeren yoğun bir toplum düzeni yoluyla sunulmak üzere 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.

AFP yaptığı açıklamada, “Soruşturma boyunca, CSIRO süper bilgisayarlarının asgari parasal değer kaybı 76.000 AU $  olarak hesaplandı” dedi.

AFP Siber Suç Operasyonları Komutanı Chris Goldsmid, “Bu adamın faaliyetleri, bu süper bilgisayar kaynaklarını, Pulsar Veri Dizisi Analizi, tıbbi araştırma ve iklim değişikliğinden çevreye olan etkileri ölçmeye yönelik iklim modelleme çalışmaları da dahil olmak üzere; ülke için önemli zararlara yol açtı” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala