bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,166.19 0.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,126.12 1.14%
bnb
BNB (BNB) $ 602.87 0.75%
solana
Solana (SOL) $ 142.61 1.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522106 0.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467193 0.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149924 0.65%

Avrupa’nın Halihazırda Dijital Bir Euro’su Var mı?

Avrupanin Halihazirda Dijital Bir Eurosu Var mi

Monerium, ECB’nin merkez bankası rezervlerine erişim hakkı vermesi gerektiğini söylüyor.

Consensys destekli e-para ihraççısı Monerium, dijital bir euro’ya giden rotanın Avrupa Merkez Bankası’nın önerdiğinden daha basit olduğunu düşünüyor.

Fintech şirketi Monerium, ECB’nin dijital euro ile ilgili son kamuoyu istişaresine ilişkin 13 Ekim’de bir açıklama yayınladı.

Monerium 2019 yazında, Avrupa Ekonomik Alanı genelinde e-para hizmetleri için yeni bir Avrupa düzenleme çerçevesinin bir parçası olarak; İzlanda düzenleyicilerinden lisans alan dünyadaki ilk şirket oldu.

ECB’ye verdiği yanıtta Monerium, Avrupa’nın yapması gereken tek şeyin “kanıtlanmış bir dijital euro” ya sahip olduğunu kabul etmek olduğunu savunuyor.

2000 yılında, Avrupa Komisyonu e-parayı ” teknik olarak tarafsız”, “kripto paralar ve banknotlar için elektronik bir araç” olarak tanımlayan bir direktif çıkararak “nakde dijital alternatif ” olarak tanımlamıştı. Bu çerçeve ışığında Monerium şunları iddia ediyor:

“ECB’nin e-paraya fiziksel nakit ile benzer bir statü vermek için yapması gereken tek şey, e-para ihraç edenlere ECB’nin rezervlerine erişim sağlamaktır.”

Monerium’un görüşüne göre, mevcut e-para ihraççılarını kucaklamak, ECB’nin doğrudan hanehalklarına ve finansal olmayan şirketlere dijital para basmasına tercih edilir. Doğrudan ihraç, merkez bankasının esas olarak ticari bankalar gibi düzenlenmiş finansal kurumlarla etkileşime girdiği mevcut sistemin radikal bir revizyonunu gerektirecektir.

Monerium, durumunu desteklemek için iki Uluslararası Para Fonu ekonomistinin, banka dışı sağlayıcıların sentetik bir merkez bankası dijital para birimini (sCBDC) piyasaya sürmek için merkez bankasının desteğiyle dijital para çıkarabileceğini öne süren bir raporuna işaret ediyor .

Monerium’un görüşüne göre Avrupa’nın mevcut e-para çerçevesi, IMF’nin istikrarlı bir dijital para birimi için temel kriterlerine zaten uygun. IMF’nin öncülüğünü takiben e-paradan bir CBDC’ye geçmek, merkez bankasının e-para ihraç edenlere ECB rezervlerine erişim izni vermesini gerektirecektir:

“Bu tür bir erişim, e-para direktifinde öngörüldüğü gibi ‘elektronik para kurumları ve kredi kurumları arasında eşit bir oyun alanını’ korutacaktır.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala