bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,547.03 4.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,066.91 3.26%
bnb
BNB (BNB) $ 550.24 2.88%
solana
Solana (SOL) $ 140.27 5.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502401 2.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455844 2.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151042 2.77%

Avrupa Veri Koruma Kurulu (EDPB): Dijital Euro Tasarımları Gizliliğe Öncelik Vermeli

avrupa veri koruma kurulu edpb dijital euro tasarimlari gizlilige oncelik vermeli 1

Avrupa Veri Koruma Kurulu, dijital euronun çok yüksek bir gizlilik ve koruma standardına sahip olmasını önerdi. 

Avrupa’nın Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ni (GDPR) uygulamak için oluşturulmuş olan Avrupa Veri Koruma Kurulu (EDPB), gizlilik ve korumanın çok önemli olduğunu ve bunun ayırt edici bir unsur olarak görülmesi gerektiğini söyledi.  Söz konusu ifadeler pazartesi günü onaylanan bir mektupta yer aldı.

“Bu tür endişeler tasarım aşamasından itibaren dikkate alınmalıdır. Ayrıca EDPB, projenin tasarımından sorumlu AB organının üst düzey bir veri koruma etki değerlendirmesi yapmasını tavsiye etmektedir. EDPB ayrıca, ECB’ye veya diğer AB kurumlarına tavsiye vermeye hazır olduğunu belirtiyor.”

Potansiyel bir dijital euronun lansmanı hakkındaki tartışmalar ise sürüyor. Öneriler kabul edilse dahi, dijital bir euronun kullanıma sunulmasının yılları bulabileceği ifade ediliyor.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde de geçtiğimiz günlerde verdiği bir demeçte dijital euroya ve azalan nakit kullanımına vurgu yaparak bunların bankanın yönetim konseyinde tartışılacağını belirtti:

“Dijital euro tasarımı, azalan nakit kullanımına bir çözüm bulmak ve ona erişimi kolaylaştırmak amacıyla 14 Temmuz’da ECB yönetim konseyinde tartışılacak.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala