bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,547.03 4.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,066.91 3.26%
bnb
BNB (BNB) $ 550.24 2.88%
solana
Solana (SOL) $ 140.27 5.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502401 2.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455844 2.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151042 2.77%

Avrupa Merkez Bankası’ndan Fabio Panetta, Bitcoin’in (BTC) Küresel Bir Tehdit Oluşturduğunu Söyledi

panetta

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesi Fabio Panetta, 11 Mayıs’taki blog gönderisinde kripto para birimi madenciliğinin devasa CO2 tüketimi nedeniyle küresel uygunluk çabalarına bir tehdit oluşturduğunu belirtti:

“Kripto varlık madenciliğinin muazzam boyutlardaki enerji tüketimi ve ilgili CO2 emisyonları, küresel sürdürülebilirlik çabalarını baltalayabilir.”

Ünlü İtalyan ekonomist, Bitcoin’in (BTC) artık Hollanda’dan daha fazla enerji gereksinimi olduğunu ekledi. Panetta, kripto madenciliğinin çevresel etkisini azaltmanın küresel bir konu olması gerektiğine inanıyor.

“Düzenleme ve vergilendirme konusu da dahil olmak üzere, kripto varlıkların çevresel etkisini kontrol etmek ve sınırlamak, küresel tartışma konusu olmalıdır.”

Bitcoin’in hashrate’in tüm zamanların en yüksek seviyelerine yükselmesiyle birlikte, işlemleri onaylamak için gereken enerji miktarı artmaya devam ediyor. Bu durum aktivistlerin ve politikacıların eleştirilerini de arttırıyor.

Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren, kriptonun karbon ayak izini “gerçek bir sorun” olarak nitelendirdi. Ayrıca bu ayın başlarında, New York Eyalet Senatörü Kevin Parker, eyalette kripto madenciliğini geçici olarak askıya alacak bir yasa tasarısı sundu.

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala