bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,410.26 0.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,141.84 0.06%
bnb
BNB (BNB) $ 611.26 1.20%
solana
Solana (SOL) $ 143.34 1.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.53042 1.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475844 0.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150886 0.80%

Avrupa Merkez Bankası Yöneticisi, Avrupa’nın Dijital Euro İçin Hazırlanması Gerektiğini Söyledi

Avrupa Merkez Bankasi Yoneticisi Avrupanin Dijital Euro Icin Hazirlanmasi Gerektigini Soyledi

Avrupa Merkez Bankası İcra Kurulu üyesi Fabio Panetta’nın bugün bir blogda Avrupa’nın “nakit ödemelerini tamamlamak için dijital bir euro sunmaya hazır olması gerektiğini” duyurmasıyla, merakla beklenen dijital Euro yine haberlerde yer aldı.

Yönetici, bölgede artan “nakitsiz, temassız ödemelere yönelik bir eğilim” olduğunu kabul etti ve ayrıca, ECB başkanı Christine Lagarde’nin daha önce bahsettiği gibi, dijital euronun nakit parayı tamamlayacağını ve onun yerini almayacağını yeniden vurguladı . Geçen hafta Lagarde , dijital avronun “özel dijital para birimleri” için bir alternatif sağlayacağını belirtti .

Şimdiye kadar, dünyadaki diğer merkez bankaları da mevcut ödeme sistemlerine dijital para uygulamalarını incelemeye başladılar; Çin, Japonya , Brezilya ve hatta İngiltere ve ABD’deki merkez bankaları kendi açıklamalarını yapıyor. Aslında, Çin Halk Bankası adında yeni bir küresel “savaş.” CBDCs çıkarılmasını

Çin’deki merkez bankası , dijital para birimi e-yuan için bu yılın başlarında dört büyük şehirde büyük denemelere bile başladı . Bu arada İsveçli Riksbank da dijital krona uygulamasını inceliyor ve test ediyordu. Bununla birlikte, ABD Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası, kendi merkez bankası dijital para birimlerine yaklaşımlarında kasıtlı davrandılar.

Benzer şekilde, Avrupa Merkez Bankası bile dijital euro’yu tanıtmada temkinli bir yol izliyor gibi görünüyor. Aslında, çalışmada, ECB yöneticisi, Bankanın euro banknotlarının yanı sıra dijital eurosunu da çıkarması gerekip gerekmediğini sorguladı. Bu doğrultuda Panetta, çalışmada ECB’nin ve euro bölgesinin ulusal merkez bankalarının bölgenin gerçekten bir dijital euro’ya “ihtiyaç duyup duymadığını” dikkate alacağını söyledi.

ECB ayrıca 12 Ekim’de “halkın ve ilgili paydaşların görüşlerini dinlemek” için bir kamuoyu görüşmesi düzenlemeyi planladı. ECB, “istişarenin” Avrupa halkının büyük ölçüde dijital euro’ya güvenip güvenmediğini ve kabul edip etmediğini anlamaya yardımcı olacağını umuyordu. Panetta, vatandaşların dijital euro’ya olan güvenini ölçmenin gerçekten bir “zorluk” olduğunu ekledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala