Arjantin’de Bitcoin (BTC) ile Maaş Alma Tasarısı Meclise Sunuldu

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Arjantin’in Mendoza eyaleti ulusal yardımcısı José Luis Ramón, işçilerin Bitcoin (BTC) ve diğer kripto paralarla maaş alabilmeleri için meclise yeni bir yasa tasarısı sundu.

Ramos, bu hamleyle birlikte, çalışanların satın alma gücünün korunabileceğini ve ayrıca finansal özerkliklerin de arttırılabileceğini iddia ediyor.

Önerilen bu tasarıyla birlikte işçiler, maaşlarının tamamını ya da bir kısmını kripto para olarak almayı tercih edebilirler.

Yurtdışında çalışan Arjantinliler böylece, ülkelerine dönmelerinin ardından ellerindeki paralarını pesoya çevirmek zorunda kalmayacaklar.

Ekonomik kargaşa nedeniyle Arjantin, Venezuela, Brezilya ve Peru gibi diğer Latin Amerika ülkeleri de kripto para benimsemesini gündeminin üst sıralarında tutmaya devam ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Cem Yavuz

Bitcoin için 50 bin dolar riski

Popüler kripto analisti Cole Garner, 10 Ekim tarihinde yayınladığı Bitcoin analiziyle yürekleri ağızlara getirdi. “BTC fiyatı teslimiyete yaklaştı” diyen analist, likiditenin daraldığını ve boğa koşusu öncesi düzeltmenin kapıda olduğunu ileri sürdü. Boğaların yakında yeni bir testten geçeceğini savunan analist, BTC fiyatının 50 bin dolara düşme riskiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Bitcoin için tehlikeli süreç ...

Bağlantıyı kopyala