bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,381.98 2.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.44 0.20%
bnb
BNB (BNB) $ 601.53 3.14%
solana
Solana (SOL) $ 135.89 0.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513348 2.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454858 1.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142851 1.43%

Apple, MetaMask’ı kısa süreliğine App Store’dan kaldırıyor!

apple gelistiricilerin uygulamalarin icinde nft satmasina izin vereceka

Apple’ın, popüler kripto para cüzdan uygulaması MetaMask’i uygulama mağazası App Store’dan kaldırdığı bildirildi.

MetaMask‘ın 14 Ekim’de Apple’ın App Store’undan birkaç saatliğine kaldırılması, Big Tech ile ilgili yasal zorluklarla ilgili endişeleri yeniden gündeme getirdi. Ethereum cüzdanı MetaMask, 14 Ekim’de Apple‘ın uygulama mağazası olan App Store‘dan birkaç saatliğine kaldırıldı ve bu durum, piyasadan tamamen kaldırılmasıyla ilgili endişeleri artırdı. 

Yetkili isimlerden açıklama geldi

MetaMask sözcüsüne göre sorun herhangi bir güvenlik olayı veya kötü niyetli faaliyetle ilgili değil. Yetkili isim konuya açıklık getirerek şunları söyledi:

“MetaMask’ın şu anda App Store’dan indirilmediğinin farkındayız. Bu sorunun herhangi bir kötü amaçlı etkinlikle ilgisi yoktur. Uzman ekibimiz sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek için özenle çalışıyor. Daha da önemlisi, bu bir güvenlik sorunu değildir ve kullanıcıların herhangi bir taviz vermesi veya herhangi bir işlem yapması gerekmez. Ayrıca uygulamanın işlevselliğiyle de ilgisi yok.”

Uygulamanın ortadan kaybolmasının arkasında muhtemelen Apple’ın hizmet politikaları yatıyor. Pazarın kurallarına göre, uygulamaların kripto para birimi madenciliği gibi “ilgisiz arka plan işlemlerini” çalıştırmasına izin vermiyor.

MetaMask’a göre uygulamanın kaldırılması yalnızca geçiciydi. Bir sözcü, uygulama tekrar açılmadan dakikalar önce “MetaMask’ın kısa süre içinde App Store’a geri döneceğini tahmin ediyoruz” dedi. Ayrıca, App Store‘daki sahte MetaMask uygulamalarının derhal bildirilmesi gerektiğini ekledi.


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala