bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,100.64 0.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,908.22 0.28%
bnb
BNB (BNB) $ 567.48 3.50%
solana
Solana (SOL) $ 143.76 1.65%
xrp
XRP (XRP) $ 0.50083 0.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.431348 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148866 1.80%

ABD Hazine Bakanlığı: “Bankalar Stabilcoinler İçin Rezerv Tutabilir”

ABD Hazine Ofisi Bankalar Stabilcoinler Icin Rezerv Tutabilir 1

ABD Para Birimi Denetleyici Ofisi (OCC), stabilcoin ihraççıları için rezerv tutmaları için ulusal bankalara ve federal tasarruf birliklerine yeşil ışık yaktı.

ABD Para Birimi Denetleyici Ofisi, stabilcoin ihraççılarının ulusal bankalarda ve federal tasarruf derneklerinde rezerv tutabileceğini resmen açıkladı. Bazı stabilcoin ihraççıları halihazırda ulusal bankalarda fiat rezervlerine sahiptir. OCC’ye göre, rezerv hesapları ya stabilcoin ihraççılarından ya da stabilcoin sahiplerinden gelen depozitolar yoluyla finanse edilebilir.

ABD Hazine Bakanlığı’nın bir parçası olan Para Birimi Denetleyici Ofisi (OCC), bugün ulusal bankaların ve federal tasarruf derneklerinin stablecoin ihraç edenler için rezerv tutabileceğini kamuoyuna açıkladı.

OCC stabilcoin çıkaranlara ve müşterilerine, “kripto paraların barındırılan cüzdanlarda” olması şartıyla, federal bankalara rezerv fonları koyma uygulamasının devam edebileceğine dair güvence vermeyi amaçlıyordu.

Stabilcoinler, değeri nispeten sabit kalması için genellikle ABD doları gibi fiat para birimi olan başka bir varlık tarafından desteklenen dijital varlıklardır. Dolar destekli sabit paralar arasında Tether, Gemini doları ve USD Coin bulunur.

“OCC’nin yakın zamanda tekrar onayladığı gibi, ulusal bankalar, riskleri etkin bir şekilde yönettikleri ve [Banka Gizlilik Yasası] ile ilgili olanlar da dahil olmak üzere geçerli yasalara uydukları sürece, kripto para işletmeleri de dahil olmak üzere seçtikleri herhangi bir yasal işletmeye izin verilebilir bankacılık hizmetleri sağlayabilir. Buna göre, ulusal bankalar, barındırılan cüzdanlarla ilişkili bir stabilcoin için rezerv oluşturan depozitolar dahil olmak üzere, stabilcoin veren kuruluşlardan depozito alabilir.”

OCC, bu rezerv hesaplarının ya stabilcoin veren kuruluştan gelen depozitolarla ya da bireysel stabilcoin sahiplerinden depozito olarak finanse edilebileceğini belirtiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala