ABD Hazine Bakanlığı, 10.000 Doları Aşan Bitcoin (BTC) Transferi İşlemlerinin IRS’e Bildirimesini İstiyor

önce yayınlandı

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD Hazine Bakanlığı, Bloomberg’in iddiasına göre 10.000 dolar üzerindeki Bitcoin transferi işlemlerinin IRS’e bildirilmesini talep etti.

Bloomberg’in haberine göre ABD Hazine Bakanlığı, vergi uygulamalarıyla ilgili yeni bir raporda “Nakit işlemlerde olduğu gibi, adil piyasa değeri 10.000 dolardan fazla olan kripto varlıklar alan işletmeler de rapor edilecek.” ifadelerini kullandı.

Hazine Bakanlığı “teşvikleri en aza indirmek ve geliri yeni bilgi raporlamanın dışına kaydırmak için” kapsamlı raporlamanın gerekli olduğunu belirtti. Kripto para birimlerinin mevut ticari işlemlerinin de küçük bir payı bulunduğu ifade edildi.

Joe Biden yönetimi, bankaları vergi ödeme uyumluluğunu artırmaya yardımcı olma maksadıyla, hesap akışları hakkında rapor vermeye davet ediyor.

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Cem Yavuz

Bitcoin, altın ve petroldeki yükselişi takip edecek mi?

Kripto para dünyasının önemli isimlerinden BitMEX kurucu ortağı Arthur Hayes, Orta Doğu’daki artan gerginliklerin petrol ve enerji maliyetlerini etkileyebileceğine dikkat çekti. Hayes, 16 Ekim tarihli yazısında İran ve İsrail arasında olası bir devamlı çatışmanın büyük enerji kaynaklarına saldırılarla sonuçlanabileceğini öne sürdü. Böyle bir durumda petrol fiyatlarının yükselebileceğini belirtti. BitMEX kurucusuna göre böyle bir senaryoda Bitcoin ...

Bağlantıyı kopyala