bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,702.07 3.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,080.18 2.93%
bnb
BNB (BNB) $ 551.88 2.97%
solana
Solana (SOL) $ 143.59 8.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504101 1.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459513 3.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152876 3.55%

ABD Düzenleyicileri DeFi’ı Yasaklayabilir mi?

ABD Duzenleyicileri DeFii Yasaklayabilir mi

Kripto para pazarlama stratejisti Adam Cochran, merkezi kripto para borsası BitMEX’e yöneltilen suçlamaların ardından, yetkililerin merkeziyetsiz finans (DeFi) platformlarının ABD düzenlemelerini ihlal ederlerse sorumlu tutulabileceğine inanıyor.

1 Ekim günü, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) düzenlemelerini ihlal etmekle suçlanan Arthur Hayes, Benjamin Delo, Samuel Reed’e dava açıldı. CFTC BitMEX’i alaşağı ederken, kripto para topluluğu artık yetkililerin DeFi hakkında da dava açıp açamayacaklarını tartışıyor.

Gizlilik merkezli arama motoru DuckDuckGo’da büyüme ve strateji başkanı olan Adam Cochran, DeFi’ın ABD düzenleyicilerinin erişiminin ötesinde olmadığına inanıyor. Cochran, yetkililerin Uniswap gibi merkezi olmayan protokolleri doğrudan kapatamasa da, platformun web sitesinde yönetici anahtarlarını tutan geliştiricilerin peşine düşebileceğini savunuyor.

Cochran, böyle bir durumda borsanın katılımcılarının büyük bir kısmının onu kullanmayı bırakacağını ve esasen protokolü öldüreceğini söylüyor.

“Buradan çıkarılacak şey, bir protokolün hükümetin ulaşamayacağı bir yerde olmaması, her zaman uygulanabilecek baskı noktaları olmasıdır.”

Cochran, BitMEX’in ABD müşterilerinin platformuna girmesine izin veren lisanssız bir emtia borsası yürüttüğü için suçlandığını söylüyor. Borsa “ABD KYC / AML standartları” uygulamadığından, düzenleyiciler devreye girmeli ve her durumda kullanıcıları korumak ve suç faaliyetlerini önlemek için bunu yapma hakkına sahip olmalıydı.

Cochran “Biz kriptoda BSA’nın hedeflerinin uygulanmasını istemeliyiz. Kendi paranız üzerinde egemenlik ve mahremiyet istemek ile suç faaliyetlerini mümkün kılmak arasında bir fark vardır.” diye de ekledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala