ABD Donanması Adamı Monero için Nükleer Sırları Satmaya Çalıştı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Jonathan Toebbe ve eşi Diana Toebbe, ABD Donanmasının nükleer sırlarını yabancı bir güce satmaya çalışırken yakalandı. İşin şaşırtıcı tarafı çift, kripto para biriminin özel işlemleri nedeniyle Monero birimini ödeme aracı olarak kullanmayı planladı.

Çiftin satmaya çalıştığı bilgiler arasında, nükleer enerjili savaş gemilerinin tasarımı bulunuyor. 100.000 dolarlık kripto para kazanmak isteyen Toebbe, Bitcoin’in takip edilme riskinden endişe duyduğu için Monero ile ödeme almayı seçti.

monero btchaber

Monero Karşılığı Nükleer Sırlar

Bilgiler, özel olarak kamufle edilerek saklandı. Toebbes, SD kartları sandviç, sakız ve yara bandı ambalajı gibi eşyalara sakladı ve bu eşyaları halka açık yerlerde bıraktı. Ancak alıcının gizli bir FBI ajanı olduğu ortaya çıktı. 70.000 dolar transfer edildikten sonra Toebbes suç üstü yakalandı.

Monero, kripto hırsızları ve fidye yazılımı saldırganları gibi siber suçlular arasında yaygın olarak kullanılıyor çünkü izlenmesi neredeyse imkansız bir işlem protokolü uyguluyor.

Bitcoin’den farklı olarak, Monero’nun adresleri herkes tarafından görüntülenemiyor. Sistemde yalnızca bir işlemin her iki tarafındaki kullanıcılar ilgili adreslerin bakiyesini ve işlem geçmişini görüntüleyebiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Cem Arslan Kurt

“Bitcoin, rekor kırmak için iyi bir konumda”

200 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıkan Bitcoin (BTC), 65 bin dolar seviyesini geri kazandı. Analistler, 65 bin doların potansiyel bir destek seviyesi olarak çalışabileceğini belirtti. Yatırımcılar, ABD’den gelen makroekonomik veriler eşliğinde BTC’ye yöneldi. 26 Eylül’de 65 bin 851 dolara yükselen BTC, “iyi bir konumda” başlığıyla değerlendirildi. Analistler, Çin’in son teşviklerinin ve yaklaşan ABD başkanlık seçimlerinin ...

Bağlantıyı kopyala