bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,363.85 0.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,574.05 0.20%
bnb
BNB (BNB) $ 586.75 1.42%
solana
Solana (SOL) $ 186.19 0.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620545 0.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649362 0.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.20519 11.43%

Paylaş

Zorlu Yıl Geride Kaldı: İşte Bitcoin Madencilerinin 2023 Gündemi

zorlu yil geride kaldi iste bitcoin madencilerinin 2023 gundemi

Kripto endüstrisi zorlu 2022 yılını geride bırakırken, ‘madencilik endüstrisi’ en fazla kayıp yaşayan alanlardan biri oldu. Uzun süren kripto kışı ve Bitcoin’in yüzde 60’ın üzerinde değer kaybetmesi, madenciliği ciddi bir krizin içerisinde soktu. Durgun kripto para piyasa şirket kârlılıklarında ciddi azalmalara neden oldu. Rusya-Ukrayna savaşı ile artan enerji fiyatları da maden şirketlerinin maliyetlerinde önemli artışlara yol açtı. Peki, zorlu yılı geride bırakan madencileri 2023’te neler bekliyor? 

Bitcoin Madencilerinin 2023 Gündemi

Hash Rate Index analistleri Jaran Mellerud ve Colin Harper imzalı makalesinde, yeni yılda Bitcoin madencilik sektörüne ışık tutuldu. “2023 için 10 Bitcoin madenciliği tahmini” başlıklı makalede, kamu madencilerinin yıllık raporlama için milyonlarca dolar harcamak gibi katı raporlama gereksinimleriyle karşı karşıya kaldıklarına dikkat çekildi.

Analistler, kamu madencilerinin özelleşerek veya diğer firmalarla birleşerek 2023’te maliyetleri en aza indirmek için aktif olarak çalışacaklarını tahmin ediyor. Analistlere göre, Bitcoin madencileri bu yıl bilançolarını güçlendirmeye ve maliyetleri azaltmaya odaklanacak. Kamu madencileri yeni yılda özelleşmeye gidecek veya diğer şirketlerle birleşme yolunu seçecek.

zorlu yil geride kaldi iste bitcoin madencilerinin 2023 gundemi1

Ayı Piyasası Sona Erecek

Bu yıl Bitcoin madencilik endüstrisinde iflastan kaçınmak için büyük bir yeniden yapılanma olacağı tahmin ediliyor. Analistlere göre, bazı Bitcoin madencilerinin borçları sürdürülemez seviyelerde ve bu durum onları borç yapılandırmasına sürükleyecek. Yeniden yapılandırma sürecinde düşük faiz arayışları ve vade uzatma kritik başlıklar olacak.

Hash Rate Index’e göre 2023 yılında muhtemelen ayı piyasası sona erecek. Analistler, geleneksel finans şirketleri Bitcoin’e geçmeye hazır olana dek tam ölçekli bir boğa piyasasının başlayamayacağını tahmin ediyor. Tam anlamıyla boğa sezonu için bir veya iki yıl daha beklenmesi gerektiği ifade ediliyor. Bitcoin hash oranı büyümesinin 2023’te yavaşlaması ve madencilik ekipmanlarının ucuzlaması beklentiler arasında yer alıyor.

Maliyetleri Düşürmeye Çalışacaklar

Yeni yılın en kritik kavramlarından biri de ‘maliyet’ olacak. Artan elektrik fiyatları ve işletme giderleri nedeniyle madenciler, maliyetleri düşürmeye öncelik verecek. Madenciler, 2023 yılında değişken gelirlerini korumak için Bitcoin madenciliği türevlerini giderek daha fazla kullanacak. Analistler, gelecek yıl madencilerin risk yönetimini konusunda daha sofistike hale geleceğini tahmin ediyor.  Madenciler, tüm emtia üreten endüstrilerde beklendiği gibi korunabilecek her şeyi koruma yoluna girecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı. Bu sürenin son 3 aylık kısmı Dünya kadrolarınca yayın hayatına başlayan Ekonomi gazetesinde geçti. Bazı dergi ve haber platformları ile reklam ajanslarında yine editör veya metin yazarı olarak mesai harcadı. 2018 yılında blockchain ve kripto paralar ile tanıştı. 2023 yılı Ocak ayından bu yana Btchaber.com'da editör olarak görev yapıyor. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema programında lisansüstü eğitimine devam ediyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala