bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,654.86 0.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,243.56 1.62%
bnb
BNB (BNB) $ 606.00 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 156.60 0.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548294 0.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.501191 1.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.163077 2.41%

Zimbabwe Merkez Bankası’ndan CBDC Yol Haritası

zimbabwe merkez bankasindan cbdc yol haritasi 2

Dünya genelinde ülkelerin merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projeleri yaygınlaşmaya devam ediyor. Zimbabwe merkez bankası başkanı John Mangudya, ülkesinin CBDC yol haritasının oluşturulduğunu açıkladı.

Zimbabwe, CBDC Yol Haritası Hazırlıyor

Zimbabwe merkez bankası başkanı John Mangudya kısa bir süre önce Zambabwe’nin yeni girişimleri hakkında açıklamada bulundu. Mangudya açıklamasında, “Zimbabwe’de merkez bankası dijital para birimi (CBDC) benimsenmesi için bir yol haritasını aktif olarak geliştirmeye başladık.” dedi. Mangudya açıklamasında ayrıca, iki fintech girişiminin merkez bankasının fintech düzenleyici sanal alanına kabul edildiğini de dile getirdi.

zimbabwe merkez bankasindan cbdc yol haritasi

Zimbabwe Merkez Bankası’nın bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) başlatmasının fizibilitesini araştırma niyetini açıklamasından yaklaşık altı ay sonra, bankanın başkanı John Mangudya kısa bir süre önce merkez bankasının öngörülen dijital para birimi için bir yol haritasına sahip olduğunu açıklamış oldu. Bankanın yol haritası geliştirmesinin, hükümetin Kasım 2021’de aldığı CBDC kararlarıyla uyumlu olacağını söyledi. Yine de Mangudya, yılın ikinci para politikası açıklamasında Zimbabwe Merkez Bankası’nın artık paydaşların görüşlerini almaya istekli olduğunu şu sözlerle dile getirmişti:

Paydaşların CBDC yolculuğundaki rolü çok önemlidir ve bu anlamda merkez bankamız, CBDC hakkında yakında yayınlanacak bir kamu istişare belgesi hazırlamıştır. İstişare belgesi, CBDC’nin potansiyel faydaları ve riskleri hakkında geniş ve şeffaf bir halk diyalogunu teşvik etmeyi hedefliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala