bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,533.02 5.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,061.88 3.22%
bnb
BNB (BNB) $ 549.11 4.95%
solana
Solana (SOL) $ 139.11 7.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500555 3.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452428 4.20%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149151 1.88%

Zilliqa (ZIL) Neden Yükseliyor?

Zilliqa ZIL Neden Yükseliyor

Bitcoin’in (BTC) son dönemde yaşadığı yükselişle birlikte kripto para piyasaları şenlendi desek sanıyoruz abartmış olmayız. Öyle ki son bir hafta içerisinde kripto para piyasası yaklaşık yüzde 8 artarken, birçok altcoin’de oldukça büyük yükselişlere şahit olduk. Bu yükselişlerden birisi olan token ise şüphesiz Zilliqa (ZIL) oldu. Öyle ki 24 saat içerisinde yüzde 70 artan ZIL, bir hafta içerisinde yüzde 267 artarken, son iki hafta içerisinde yüzde 330’un üzerinde değer kazandı. Peki Zilliqa (ZIL) neden yükseliyor?

Peki Zilliqa (ZIL) Neden Yükseliyor?

Zilliqa, yüksek verimi garanti etmek ve saniyede binlerce işlemi işlemek için geliştirilmiş, izinsiz, halka açık bir Blockchain ağı olarak karşımıza çıkıyor. Blockchain ağı hızı ve ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmek için ikinci katman ölçeklendirme çözümü olarak parçalama tekniğini kullanıyor.

Ancak Zilliqa’nın son dönemdeki popülaritesinin artmasına neden olan olay bu değil. Zilliqa, dünyanın tamamen parçalanmış bir ağa dayanan ilk halka açık Blockchain ağı olarak kabul ediliyor. Saniyede yüksek işlem hızı ve yüksek verim elde etmesini sağlayan şey bu. Bu yüzden artan Blockchain popülaritesi ile birlikte Zilliqa’ya olan ilgi artıyor.

Ancak asıl artış sebebi muhtemelen geliştirici ekip tarafından 23 Mart’ta, Metapolis’in 2 Nisan’da Miami’de fiziksel bir etkinlikle halka açılacağının duyurulması oldu.

Kısa bir süre önce Zilliqa, küresel bir yetenek ödülleri uygulaması olan Agora ile ortak oldu. Bu ortaklık sayesinde, içerik oluşturucular Agora uygulamasına içerik yükleyebilecek ve çalışmalarını topluluk oylaması yoluyla Metapolis meta veri tabanına ekletebilecekler.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala