bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,767.96 2.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,560.57 1.54%
bnb
BNB (BNB) $ 581.93 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 187.53 1.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.627791 2.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649951 0.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.222936 19.23%

Zambiya Kripto Parayı Düzenleyecek Teknolojiyi Test Ediyor

zambiya kripto parayi duzenleyecek teknolojiyi test ediyor 2

Dünya genelinde kripto para birimlerinin benimsenmesi artmaya devam ediyor. Kripto para birimlerinin hızla benimsenmesinin arttığı ülkelerden birisi olan Zambiya’da kripto para birimlerini düzenleyecek yeni bir teknolojinin testlerine başlandı.

Zambiya’dan Kripto Para Adımı

Zambiya hükümet bakanı, Zambiya Bankası ve ülkenin menkul kıymet düzenleyicilerinin şu sıralar kripto para birimlerini düzenlemek için yeni bir teknolojiyi test ettiklerini belirtti. Yetkili isim Felix Mutati’ye göre kripto para birimi, ülkenin ulaşmak istediği geleceği somutlaştıran devrim niteliğinde bir teknoloji olarak öne çıkıyor.

zambiya kripto parayi duzenleyecek teknolojiyi test ediyor

Zambiya Merkez Bankası, ülkenin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile ülkenin Teknoloji ve Bilim Bakanı Felix Mutati, kripto para birimlerini düzenlemek için yeni bir teknolojiyi test etme sürecinde olduklarını belirtti. Konu hakkında açıklama yapan Mutati, Zambiya’nın bu devrim niteliğindeki teknolojiyi düzenlemesi gerektiğini çünkü kripto para birimlerinin “ülkenin ulaşmak istediği geleceği” özetlediğini dile getirdi.

Mutati ayrıca, Zambiya’nın “kapsayıcı bir dijital ekonomi” elde etmesine yardımcı olacak olan önlemlerin bir parçası olarak düzenleyici teknoloji testlerinin de kısa süre içerisinde gerçekleşeceğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala