bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,183.66 1.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,007.10 0.11%
bnb
BNB (BNB) $ 544.17 0.69%
solana
Solana (SOL) $ 139.02 3.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.488548 1.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444287 1.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147857 0.24%

ZA Bank, Dijital Varlık Ticareti Sunmayı Planlıyor

za bank dijital varlik ticareti sunmayi planliyoret

Kripto para sektöründe birçok şirket kripto para birimleri ile yakından ilgileniyor. Son olarak Hong Kong’un en büyük sanal bankalarından biri olan ZA Bank, Hong Kong’un yeni yönergeleri çerçevesinde dijital varlık perakende ticaretini planlıyor.

ZA Bank’dan Genişleme Hamlesi

ZA Bank, yerel olarak lisanslı dijital varlık borsalarıyla ortaklık kurarak düzenleyici onaylar almayı hedefliyor. Banka, onayların alınmasının ardından müşterilerine, ZA Bank Uygulaması içinde fiat para birimini kullanarak sanal varlık ticareti yapma imkanı sunmayı planlıyor.

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), varlık saklama güvenlik gereklilikleri, siber güvenlik standartları ve müşteri varlıklarının ayrılması gibi yeni yönergelerin uygulanmasıyla birlikte lisans başvuru sürecinin açıldığını duyurmuştu

ZA Bank tarafından yapılan açıklamaya göre; banka, düzenleyici onayları almak için yerel olarak lisanslı sanal varlık borsalarıyla ortaklık kuracak.

Hong Kong’un sanal varlık alanındaki yükselişi, Hong Kong Para Otoritesi’nin ZA Bank’ın da katıldığı dijital Hong Kong doları pilot projesinin lansmanında ve orada teknoloji hızlandırıcıların ve inkübatörlerin ortaya çıkmasında da görülebiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala