bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,845.37 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,097.53 2.09%
bnb
BNB (BNB) $ 560.63 3.15%
solana
Solana (SOL) $ 144.06 7.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500274 1.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473334 6.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152487 3.70%

Z Kuşağı Yatırımlarını Metaverse Odaklı Yapıyor

z kusagi yatirimlarini metaverse odakli yapiyor

Kripto paralar özellikle gençler arasında oldukça popüler bir konu. Özellikle son dönemde NFT ve metaverse sektörlerinin popülaritesinin artmasında büyük bir rol oynayan z kuşağı, yatırım odaklarını da metaverse‘e kaydırmış durumda.

Apex Fintech Solutions‘ın 1 milyondan fazla Z Kuşağı hesabını analiz eden rapora göre Z kuşağı(1996’dan sonra doğanlar), yatırımlarını Tesla gibi yenilikçi şirketlere ve metaverse projelerine yapıyor.

2022 yilinda one cikacak metaverse projeleri

Z Kuşağı Yatırımlarını Metaverse Projelerine Yapıyor

Z kuşağı arasında en büyük hisse sahibi yatırımcıların yatırımları, ağırlıklı olarak Tesla, Stash, WeBull ve Goldman Sachs Group’tan Marcus gibi şirketlere yönelik oldu. Apex Fintech Solutions raporuna göre bir dönemin popüler hisslerinden olan GameStop, Ocak ayında 5 sıra gerileyerek en çok yatırım alan şirketler arasında 11. sıraya geriledi.

Diğer taraftan Facebook’un ana şirketi Meta‘nın hisseleri birkaç basamak yükselerek 12 numaraya yükselirken, Roblox’un hissleri ise 36 sıra çıkarak 36 numaraya yükseldi.

Apex’in CEO’su Bill Capuzzi verdiği bir röportajda, şu noktalara değindi:

“Metaverse’e çok daha fazla ilgi var. Daha fazla NFT şirketi halka açıldıkça, muhtemelen ilk 100’e girdiklerini göreceğiz.”

Diğer taraftan ödeme şirketleri de genç yatırımcılar arasında oldukça popüler durumda. Paypal, üçüncü çeyrekte 9 sıra atlayarak 19 numaraya yükselirken, daha önce Square olarak adlandırılan Block 25 numarada sabit kaldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala