bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,830.10 0.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.53 0.93%
bnb
BNB (BNB) $ 540.96 2.83%
solana
Solana (SOL) $ 137.56 1.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497271 0.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459668 0.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156726 3.73%

Yuga Labs’a Yeni Hırsızlık Suçlaması

yuga labsa yeni hirsizlik suclamasi

NFT endüstrisinin lider markalarından birisi olan Yuga Labs’a yeni davalar açılmaya devam ediyor. Popüler NFT koleksiyonlarıyla adından söz ettiren Yuga Labs, BAYC kurt kafası logosu nedeniyle yeni bir suçlamayla karşı kaşıya.

BAYC Oluşturucusuna Yeni Dava

CryptoPunks ve Bored Ape Yacht Club’ın (BAYC) gibi popüler NFT koleksiyonlarının oluşturucusu konumunda olan Yuga Labs, yeni suçlamalarla karşı karşıya gelmeye devam ediyor. Şirketin en popüler NFT koleksiyonlarından birisi olan Bored Ape Yacht Club’ın (BAYC) ikonik hale gelen kurt kafatası logosunun, uygun lisans hakları olmadan yasa dışı bir şekilde ticari marka haline geldiği iddia edildi. Söz konusu tasarımın ilk olarak çocuklar ve yeni başlayanlar için çizim eğitimlerinde uzmanlaşan bir şirket tarafından yayımlandığı görülüyor.

yuga labsa yeni hirsizlik suclamasi 2

Şirket tarafından sergilenen sanat eseri, Bored Ape Yacht Club’ın (BAYC) Kennel Club koleksiyon ürünlerinin 17 Haziran 2021’de piyasaya sürüldüğünü düşünüldüğünde şirketin çiziminin Bored Ape Yacht Club’ın (BAYC) resmi logosuna çok benzediği görülüyor.

Son olarak Easy Drawing Guides, çizim fikri mülkiyet haklarının kendisine ait olduğunu belirtti. Easy Drawing Guides’ın Yuga Labs’a dava açıp açmayacağı şimdilik bilinmiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala