bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,924.59 1.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,995.14 0.65%
bnb
BNB (BNB) $ 543.86 0.08%
solana
Solana (SOL) $ 138.19 4.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.483742 1.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.441092 0.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147042 0.89%

Yuga Labs ve Moonpay’e NFT Davası

yuga labs ve moonpaye nft davasi

Kaliforniyalı bir hukuk firması, aralarında Yuga Labs ve MoonPay’in de yer aldığı yaklaşık 40 kişiye dava açtı. Açılan davada pek çok ünlü isim de yer aldı.

Pek Çok Ünlü ve NFT Şirketleri Dava Edildi

Kaliforniyalı bir hukuk firması, aralarında MoonPay ve Yuga Labs’ın da yer aldığı 40 kişi ve şirkete karşı, bunların açıklanmayan ünlülerin cirolarından oluşan “büyük bir planın” parçası oldukları iddiasıyla toplu dava açtı.

Son zamanlarda toplu eylem için katılımcıları araştıran Scott + Scott, Yuga Labs ve Hollywood yetenek ajanı Guy Oseary’nin A sınıfı müzisyenler, sporcular ve ünlü müşteriler ve ortaklardan oluşan geniş ağlarını yanıltıcı bir şekilde tanıtmak için bir plan tasarladıklarını iddia ediyor. Hukuk firması ayrıca Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT’leri dahil olmak üzere Yuga Finansal Ürünlerini satmanın da bu planın bir parçası olduğunu belirtiyor.

Şirket, MoonPay’in yatırımcılara açıklama yapmadan destekleyicileri tazmin etmek için bir “paravan operasyon” olarak kullandığını iddia etti. Sonuç olarak davalıların “İlgili Dönem boyunca BAYC NFT’lerinin faizini ve fiyatını suni olarak artırabildiğini ve yatırımcıların bu kaybedilen yatırımları büyük ölçüde şişirilmiş fiyatlara satın almalarına neden olduğunu” iddia ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala