bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,355.97 1.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,027.22 0.23%
bnb
BNB (BNB) $ 550.20 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 140.30 2.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49989 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466329 3.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153777 3.65%

Yorumculara Göre, Fed’in Teşvik Planı Bitcoin’e (BTC) Yarayacak

yorumculara gore fedin tesvik plani bitcoine btc yarayacak

Birçok yorumcuya göre, Fed’in teşvik planı bir Bitcoin reklamı gibi görünüyor.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası, dün yaptığı açıklama ile koronavirüs teşvik paketlerinde bir kısıtlama planlamadığını duyurdu. Merkez bankası ayrıca, her ay en az 80 milyar dolar tutarında hükümet borcunu almayı sürdüreceğini belirtti ve düşük faiz oranlarını sabit tuttuğunu açıkladı. İşsizlik ve enflasyonun 2023 yılına kadar pandemi öncesindeki seviyelere ulaşamayacağını tahmin eden merkez bankası, para basımını birkaç yıl daha sürdürecek.

Decrypt’in haberine göre ise bu durum, Bitcoin’e önemli faydalar sunabilir. Bequant’ın araştırma başkanı Denis Vinokourov konu hakkında şunları söylüyor:

”Daha zayıf bir ABD doları, risk alma iştahı ile birleştiğinde, getiri avcılığına yol açma eğiliminde olduğu ve gelişmekte olan pazarlara doğru aktığı için genellikle FX piyasalarında sorun yaratır. Bu genellikle, yerel merkez bankaları için sorun yaratır çünkü daha yüksek enflasyona yol açar.”

Ancak Vinokourov, bu durumu Bitcoin’e yaracağını söylüyor:

“Enflasyona ve beklenmedik her şeye karşı bir önlem.”

Kripto para fonu Dalpha Capital CEO ve CIO’su Matthew Edwards, Bitcoin’in enflasyon karşısında bir koruma sağlayacağı tezinin Paul Tudor Jones gibi milyarder yatırımcılar tarafından desteklendiğini düşünüyor. Edwards ayrıca, düşük faiz oranlarına ek olarak geleneksel yatırımların getirilerinin de düşmesinin insanlarda risk iştahını artırabileceğini ve bu noktada Bitcoin’in ise en riskli varlık olarak öne çıkabileceğine inanıyor. 

EToro US yöneticisi Guy Hirsch ise, bu gelişmelerin Bitcoin ve diğer kripto paralara olan ilgiyi artıracağını düşünüyor ve ekliyor:

“İnsanlar paralarının değerinin azaldığını fark etmeye başlıyor çünkü ondan getiri elde edemiyorlar. Hem harcama güçlerini hem de servetlerini korumak için başka yerlere bakmaya başlıyorlar. Bitcoin’in sunduğu muazzam avantaj ve bununla birlikte kazanç elde etme fırsatı, birçok insan için son derece cazip ve öngörülebilir ve gelecekte de öyle olmaya devam edecek.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala