bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,647.05 1.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.06 1.48%
bnb
BNB (BNB) $ 609.41 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.16 4.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52255 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47046 1.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150344 2.56%

Yerli ve Milli Metaverse Platformu Ortaklığı

Çiğdem Ceylan’ın sunumuyla bu haftanın öne çıkan haberleri Binance’in Kazakistan faaliyetleri için AFSA’dan onay alması, TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yerli ve milli metaverse şirketi Metavision ile ortaklık kurması, Google’ın, Blockchain şirketlerine 1,5 milyar dolarlık yatırım yapması ve Monochrome’un, Avustralya’da Bitcoin spot ETF’si listelemesi ve daha fazlası Kripto Bülten’de.

Kripto Para Dünyasında Neler Oluyor?

Binance, Kazakistan’da hizmet gösterebilmek için Astana Finansal Hizmetler Otoritesi’nden ön onay aldığını açıkladı.

İngiltere merkezli dijital bankacılık uygulaması Revolut, Kıbrıs’ta kripto para hizmetleri sunmak için düzenleyiciden onay aldı.

XP, kripto para platformu Xtage Bitcoin ve Ethereum ticaretine başladığını açıkladı.

Son dönemlerin popüler konularından birisi olan metaverse ülkemizde de büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yerli ve milli metaverse şirketi olan Metavision ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Kripto para borsaları, kripto düzenlemeleri için hükümetlerle anlaşmaya devam ediyor. Kanada’nın düzenleyici kurumu Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu ve Crypto.com bir ön kayıt anlaşması imzaladı.

ABD Merkez Bankası Fed, kripto bankalarının Merkez Bankacılığı Sistemine erişmeleri için kılavuz yayınlayacağını açıkladı. Ayrıca Fed yetkilisi Michelle Bowman, CBDC’ye alternatif olacak FedNow hizmetini duyurdu. 

Shiba Inu’nun rakibi olarak bilinen Floki Inu, protokolünü geliştirmek için Chainlink ile ortaklık yaptı. 

Google, 1 yıla yakın bir süreçte Blockchain sektörüne diğer herhangi bir halka açık şirkete kıyasla en fazla yatırım yapan şirket oldu.

Bitcoin odaklı varlık yönetimi şirketi Monochrome, Avustralya’da Bitcoin spot ETF’i başlatacağını duyurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala