bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,041.77 0.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,532.56 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 608.20 2.99%
solana
Solana (SOL) $ 184.79 1.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.612522 1.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.640479 1.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.211605 5.88%

Yeni Rug Pull Vakası, Polygon Tabanlı Proje Dragoma

Yeni Rug Pull Vakasi Polygon Tabanli Proje Dragoma

Yeni çıkan bir kripto paranın yatırımcısı iseniz belki de en korktuğunuz şey o projenin varlıklarınızı alıp kaçmasıdır. Bazı projeler ileriye dönük bir amaç uğruna hayata geçerken, bazıları da merkeziyetsizliğe inanan insanların iyi niyetini suistimal etmek üzerine çalışıyor. Polygon tabanlı GameFi ve SocialFi kırması proje Dragoma da maalesef bu projelerden oldu.

Polygon Tabanlı Dragoma Rug Pull Yaptı, Yerel Token Yüzde 99.9 Düştü

Her ne kadar yatırımcıları uyarmak için paylaşımlar yapsa da ne yazık ki PeckShield‘ın tweetleri pek sevilmiyor. Öyle ki atılan tweet’ler ya saldırı ya da dolandırıcılık ihbarı oluyor. Son örnekte de kripto odaklı güvenlik şirketi PeckShield’e göre, GameFi ve SocialFi öğelerini birleştiren Polygon tabanlı Web3 uygulaması Dragoma, kullanıcılarının varlıklarını çaldı.

Rug pull sonrası DMA token’ı yüzde 99.99 düşüşle neredeyse sıfırlandı. 8 Ağustos’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.81 dolara ulaştıktan kısa bir süre sonra varlıkların patlatıldığı olayda henüz ne kadar varlığın çalındığı bilinmiyor.

Rug Pull Nedir?

Rug pull, Türkçeye çevirdiğimizde “halı çekme” olarak tanımlayabileceğimiz bir dolandırıcılık türü olarak karşımıza çıkıyor. Kötü niyetli kripto para geliştiricilerinin projelerinin değerini yükselttikten sonra, alım satım işlemlerine son verip elde ettikleri parayla kaçtığı bir dolandırıcılık yöntemi olan rug pull, üzerine koyduğu değerleri alıp kaçmasından dolayı halı benzetmezine sahip. Bu yöntemle merkeziyetsiz proje likiditesiz bırakılıyor ve proje ekibi yatırımcılara ait fonlarla kayıplara karışıyor. Geriye ise birikimleri çalınan üzgün yatırımcılar kalıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala