bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,875.99 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,566.20 1.57%
bnb
BNB (BNB) $ 584.21 1.60%
solana
Solana (SOL) $ 189.17 1.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.625063 1.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651348 0.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.218482 14.69%

Yeni İsrail Tasarısı Bitcoin’i Bir Varlık Değil Para Birimi Olarak Görmeyi Öneriyor

Yeni Israil Tasarisi Bitcoini Bir Varlik Degil Para Birimi Olarak Gormeyi Oneriyor 1

İsrailli bir siyasi parti, BTC’yi bir varlık yerine para birimi olarak tanıyarak mevcut Bitcoin vergilendirme yaklaşımını değiştirmek için yeni bir yasa tasarısı sundu.

İsrail hükümetinin yasama organı Knesset ile yeni önerilen bir yasa tasarısı, Bitcoin’in vergilendirmesinde birkaç değişiklik sundu. Yeni mevzuat, BTC’yi bir varlık olarak görmek ve satışları %25’lik sermaye kazancı vergisine tabi tutmak yerine, onu bir para birimi olarak tanımayı planlıyor.

Yeni Tasarı: Bir Para Birimi Olarak Bitcoin Bir Varlık Değil

Yerel bir yayına göre, Yisrael Beiteinu partisinden dört temsilci yeni tasarıyı Salı günü sundu. Kripto para birimleriyle ilgili faaliyetlerin vergilendirmesini, Gelir Vergisi Yönetmeliğini vergi amaçlı para birimleri olarak görmek için değiştirerek değiştirmeyi amaçlamaktadır.

Şu anda varlık olarak kabul edilen ve tanınan Bitcoin gibi dijital varlıkların satışları veya dönüştürmeleri, onları sermaye kazancı vergisine (% 25) tabidir. Sadece kısa vadeli borç verenler ve tahvil ile ilgili faaliyetler için sermaye kazançları üzerinden vergi indirimi sağlar, çünkü bunlar %15 oranında vergilendirilir.

Ancak dört temsilci, sanal varlıkların algılanmasının yeniden incelenmesi gerektiğini savundu. Kripto para birimlerinin nispeten yeni bir kavram olmasına rağmen, Gelir Vergisi Yönetmeliğinin yıllar içinde değiştirilmediğini ve ortaya çıkan yeni dijital gerçekliğin gerisinde kaldığını düşündüler.

Dört temsilci, İsrail’i, belirsiz ekonomik geleceğin bu döneminde yararları vurgulanan sanal para alanının “liderleri arasında” olmaya çağırdı.

Dijital Varlıkların Raporlanmasında Değişiklik

Knesset, kripto para birimleri ile ilgili değişiklikler öneren başka bir yasa tasarısı gördü.

Kabul edilirse bu, kripto para birimi satıcılarının işlemden sonraki 30 gün içinde yetkililere bir vergi raporu sunmasını gerektiren mevcut formattan önemli bir değişiklik olacaktır. Ek olarak, kişilerin işlemin sermaye kazançları için geçerli vergi oranı üzerinden bir avans ödemesi gerekir.

Teklif edilen tasarının açıklayıcı notunda “Maliye Bakanı, Knesset Finans Komitesinin onayı ile, mülk türlerine yıllık veya altı aylık raporlama yükümlülüğünün geçerli olduğu durumları kabul edebilir. Raporun sunulması, satıştan kaynaklanan sermaye kazançlarına ilişkin Yönetmelik hükümleri uyarınca geçerli olan vergi miktarı kadar peşin ödenecektir.” denldi.

İsrail Bitcoin Derneği Başkanı Manny Rosenfeld, önerilen bu faturaların ülkenin küresel bir finans merkezi ve kripto para birimi alanında bir lider olarak ortaya çıkmasını sağlayabileceğini iddia etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala