bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,924.59 1.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,995.14 0.65%
bnb
BNB (BNB) $ 543.86 0.08%
solana
Solana (SOL) $ 138.19 4.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.483742 1.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.441092 0.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147042 0.89%

Yellen, Nakit Riskinin Devam Ettiğini Belirtti

yellen nakit riskinin devam ettigini belirtti

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD’nin nakit krizi riski ile ilgili yeni açıklamalar yapmaya devam ediyor. Janet Yellen açıklamasında, Amerika Birleşik Devletleri’nin 15 Haziran 2023 tarihine kadar tüm ödemeleri gerçekleştirememe ihtimalinin devam ettiğini belirtti.

Janet Yellen’e Göre ABD Hükümetinin Nakit Riski Devam Ediyor

Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin son dönemde en çok konuştuğu konulardan birisi nakit riski. Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Janet Yellen, Amerika Birleşik Devletleri’nin Haziran ortasına kadar ödemeleri ödeyebilme ihtimalinin düşük olduğunu ifade ederek, Beyaz Saray’ın borç limitini yükseltmek için Cumhuriyetçilerle bir anlaşmaya varmasının aciliyetinin altını çizdi. Gün içinde bir programda açıklama yapan Yellen, şu ifadeleri kullandı:

Vergi gelirleri ve harcamalar konusunda her zaman belirsizlik vardır. Bu yüzden bu konuda tamamen emin olmak zor. Ancak değerlendirmeme göre, tüm faturalarımızı ödeyebilirken Haziran 15’e ulaşma ihtimali oldukça düşük.

ABD Hazine Bakanı Yellen, daha önce ABD’nin 1 Haziran 2023 gibi kısa bir süre içinde tüm ödemeleri yapabilme yeteneğinin kaybolacağını ve bu durumun da ülkeyi felaket boyutunda bir temerrüt riskiyle karşı karşıya bırakabileceğini dile getirmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala