bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,758.89 0.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,231.92 0.46%
bnb
BNB (BNB) $ 606.36 0.39%
solana
Solana (SOL) $ 156.31 1.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.54453 2.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.503454 2.75%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160568 0.58%

Yatırımcısını Sevindiren Kripto Paralarda Bu Hafta

finans-sektoru-iklim-degisikliginden-cok-kriptodan-endiseli

Kripto para dünyasın her zaman olduğu gibi yine aktif ve hareketli bir şekilde sürüyor. Bu hafta özellikle başta Bitcoin (BTC) olmak üzere birçok kripto para için oldukça önemli bir haftaydı.

Özellikle Bitcoin’in 60.000 dolar bandını aşması ve SEC’in ETF onayını vermesi gibi önemli gelişmeler, kripto dünyasını oldukça heyecanlandırmış durumda. Ek olarak bu haberler kripto paritelerini yeşile boyadı ve birçok kripto para yatırımcısının yüzünü güldürdü. Gelin haftanın en çok yükselen kripto paralarına yakından bakalım.

yatirimcisini-sevindiren-kripto-paralarda-bu-hafta

Haftanın Yıldızı: Bitcoin Yeniden 60.000 Dolar Bandında

Bitcoin için belkide son zamanların en önemli gelişmelerinden birisi yaşandı. SEC, uzun zamandır beklenen ETF başvurusunu onayladı. Bu kripto dünyası için oldukça önemli bir karar. Öyle ki düzenleyici kurum, bir süredir ETF kararını erteliyordu. Dün akşam ise kurum ETF onayını verdi.

Ek olarak Bitcoin dün akşam saatlerinde yüzde 3.4 artışla 62.745 doları gördü. Bu fiyat, 64.804 dolar olan ATH seviyesinden sadece yüzde 3.6 aşağıda.

yatirimcisini sevindiren kripto paralarda bu hafta

Polkadot (DOT): Yüzde 20 Artış

Polkadot Blockchain ağı, esasında bağımsız işlem gören diğer Blockchain ağlarını birbirine bağlayarak güvenli bir şekilde veri ve bilgi alışverişi yapabilmelerini amaçlayan bir proje olarak karşımıza çıkıyor. Dönem dönem belirgin yükselişler ile yatırımcısını sevindiren DOT, bu hafta da yüzde 20 artarak yatırımcısını güldürmeyi başardı. Diğer taraftan Mayıs ayı başlangıcında 47 dolara kadar ulaşan DOT’un Mayıs ayının sonuna geldiğimizde 18 dolara düştüğünü de hatırlatalım.

yatirimcisini sevindiren kripto paralarda bu hafta 1

Stellar (XLM): Yüzde 13.28

2014 yılında Joyce ve Jed McCaleb tarafından yaratılan Stellar ağı, varlık transferlerine bir alternatif olarak ortaya çıktı. Çıkışından 1 yıl sonra da yerel token olarak XLM piyasaya sürüldü. Haftanın başlarında 0.32 dolardan işlem gören XLM, şu anda haberimizin yazımı itibarıyla 0.40 dolardan işlem görüyor.

yatirimcisini sevindiren kripto paralarda bu hafta 2

Polygon (MATIC): Yüzde 12.47

Polygon, Ethereum Blockchain ağının yaratılmasında katkıda bulunmuş bir ekip tarafından yaratıldı. 2017 yılının Ekim ayında piyasaya sürülen projede Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal ve Anurag Arjun, ağa liderlik ediyor. Son olarak da haftanın başlarında 1.15 dolar seviyesinde işlem gören token, şu anda CoinMarketCap verilerine göre 1.64 dolardan işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala