bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,728.95 1.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.93 1.63%
bnb
BNB (BNB) $ 583.45 1.41%
solana
Solana (SOL) $ 189.48 1.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.624248 1.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.65035 0.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21977 16.03%

Yatırım Şirketi Hashed, Terra Çöküşünde 3 Milyar Dolar Kaybetti

Yatirim Şirketi Hashed Terra Çöküşünde 3 Milyar Dolar Kaybetti

Kripto para sektöründe önemli bir iz bırakan Terra’nın çöküşü, beraberinde binlerce servetini kaybeden yatırımcı, iflas eden şirket ve düzenleyicilerin gözünde kötü bir algı bıraktı. Etkilerini hâlen hissettiğimiz Terra çöküşünde bir açıklama da kripto yatırım şirketi Hashed tarafından geldi.

Yatırım Şirketi Hashed, Terra Çöküşünde 3 Milyar Dolar Kaybetti

Hashed Terra Aldı, 3.6 Milyar Dolar Kaybetti

Terra ekosisteminde yer alan algoritmik stablecoin UST ve onun destekçisi LUNC (eski adıyla LUNA), yaşadıkları 0’lanma sonrası birçok krize yol açtı. Piyasalarda devasa bir düşüşe neden olan bu çöküş, yatırım şirketlerine de sert bir darbe vurdu.

Bu yatırım şirketlerinden biri olan Güney Kore merkezli kripto yatırım şirketi Hashed, projenin ilk aşamalarından 30 milyon LUNA almıştı. Ancak değeri neredeyse sıfırlanan LUNC, Hashed’ın 3.6 milyar dolarlık servetinin de erimesine neden oldu.

Bloomberg’e konuşan Hashed CEO’su Simon Seojoon Kim, Hashed’in Blockchain projesinin ilk günlerinde 30 milyon LUNA token’ı satın aldıklarını doğruladı. CEO LUNC’nin zirveye ulaştığında 3.6 milyar dolar değerinde olduğunu ve şu anda önemli bir zarar içerisinde olduklarını belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala