bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,241.21 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,071.60 0.57%
bnb
BNB (BNB) $ 559.49 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 145.51 4.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502213 0.52%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46887 4.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15277 2.64%

Yatırım Hizmetleri Firması NYDIG, 650 ABD Bankasının Bitcoin Hizmeti Sunmasına Olanak Sağlayacak Bir Anlaşma Yaptı

yatirim hizmetleri firmasi nydig 650 abd bankasinin bitcoin hizmeti sunmasina olanak saglayacak bir anlasma yapti

Kurumsal ödeme şirketi NCR Corporation’ın, yatırım hizmetleri firması NYDIG ile 650 ABD bankasının ve kredi birliğinin milyonlarca müşteriye Bitcoin satın alma olanağı sunmasını sağlayacak bir anlaşma yaptığı bildiriliyor.

Çarşamba günü yayınlanan bir Forbes haberine göre, ortaklık tahmini 24 milyon müşteriye ödeme sağlayıcıları tarafından geliştirilen mobil uygulamalarda kripto para birimi alım satımı yapma olanağı sağlayacak. NYDIG, kripto para işlem ücretlerini talep edecek ve ek yatırım hizmetleri sağlayacak.

Anlaşmayı kabul eden finans kurumları, müşterileri için Bitcoin tutmak zorunda değiller. Bunun yerine, müşterilerine kripto para birimine erişim olanağı sunmak için NYDIG’nin saklama hizmetlerini kullanacaklar. 6 milyar dolarlık varlığa sahip olan NYDIG, 11 milyar dolarlık varlık yönetimi firması Stone Ridge’in kardeş şirketidir.

Büyüyen NYDIG Ağı

NYDIG son haftalarda, çoğunlukla geleneksel finans kurumlarının kripto paralara erişmesini sağlamaya yönelik birkaç anlaşma duyurdu. Firma daha önce tümü finansal hizmet sağlayıcıları olan ve çok sayıda yerel banka ve kredi birliği ile çalışan FIS, Fiserv, Q2 ve Alkami gibi şirketlerle iş birliği yaptı.

NYDIG Banka Çözümleri Başkanı Patrick Sells konu hakkında şunları söyledi:

“Bu ortaklıkların genişliği, hem bankacılık endüstrisinin değişmekte olan hızı ve ölçeğini hem de ortaklarımızla birlikte kullandığımız Bitcoin’e her yerde ve kolay erişim sağladığını gösteriyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala