bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,444.73 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,002.12 0.45%
bnb
BNB (BNB) $ 545.22 0.83%
solana
Solana (SOL) $ 139.25 3.65%
xrp
XRP (XRP) $ 0.489214 1.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447074 0.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148469 0.01%

Yardım Kuruluşu Kızılhaç’tan Blockchain Hamlesi

yardim kurulusu kizilhactan blockchain hamlesi

Blockchain teknolojisi kurum ve kuruluşların önemli sorunlarını çözmeye devam ediyor. Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Blockchain teknolojisi aracılığıyla çatışma bölgelerindeki insanlara yardım dağıtmayı hedefliyor.

Kızılhaç’tan Blockchain Adımı

Yardım kuruluşu Kızılhaç, bu yılın başlarında başlayan birinci katman Blockchain şirketiyle kurduğu bir ortaklıkla, nakit ve kupon yardımına bir kripto alternatifi eklemeyi planlıyor. Söz konusu projenin başarılı olması durumunda, ICRC’nin değeri bir stablecoin’inkine benzer bir şekilde bir varlığın fiyatına sabitlenecek olan “sabit bir yardımcı program token’i” ile yardım sağlanması mümkün hale gelecek.

yardim kurulusu kizilhactan blockchain hamlesi 2

Projenin gelişimi hem ICRC tarafından hem de CEO’su Kurt Nielsen tarafından yapılan açıklamada 55 milyon doların toplandığını söylediği Partia tarafından finanse edildi.

Konu hakkında açıklama yapan ICRC’nin Veri Koruma Ofici Başkanı Vincent Graf Nabel şu ifadeleri kullandı:

İnsani yardım çerçevesindeki çalışmalarımız, yardım dediğimiz şeylerdir ve yaklaşık 20 yıldır, yardımlarımın artan bir kısmı, bizim yaptığımız şeylerdir. Nakit ve kupon yerine etkilenen bir nüfusa kendi kendire karar verebilecekleri yeni bir seçenek daha sunuyoruz. Bu sayede kişiler yardımları kendileri için en faydalı olabilecek şekilde değerlendirebilecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala