bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,779.62 0.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,197.21 0.61%
bnb
BNB (BNB) $ 598.89 4.36%
solana
Solana (SOL) $ 151.18 0.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.537496 1.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.509186 0.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161114 1.32%

Yapay Zeka Gelişimine Ara Verilmesi Talep Ediliyor

elon musk yapay zeka gelisimine ara verilmesi cagrisinda bulunuyorfrf

Son dönemde yapay zeka hızlı bir şekilde benimsenmeye ve ilgi göstermeye başladı. Özellikle teknoloji devlerinde yapay zeka yarışı başladı. Son yıllarda metaverse üzerine rekabete giren şirketler, yönünü yapay zekaya çevirdi. Son olarak Tesla CEO’su Elon Musk ve teknoloji yöneticileri yapay zeka gelişimine ara verilmesi çağrısında bulunuyor.

Elon Musk: Yapay Zeka Gelişimine Ara Verilmeli

2.600’den fazla teknoloji lideri ve araştırmacı, toplum ve insanlık için derin riskler korkusuyla yapay zekanın (AI) daha fazla geliştirilmesine geçici olarak ara verilmesini isteyen açık bir mektup imzaladı.

Amerika Birleşik Devletleri düşünce kuruluşu Future of Life Institute (FOLI) tarafından yayınlanan mektubun imza sahipleri arasında Tesla CEO’su Elon Musk, Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak ve birçok yapay zeka CEO’su ve araştırmacısı yer aldı.

Teknoloji yöneticileri tüm yapay zeka şirketlerini GPT-4’ten daha güçlü olan yapay zeka sistemlerinin eğitimini en az altı ay süreyle derhal durdurmaya çağırdı.

En önemli endişeler arasında, makinelerin potansiyel olarak propaganda ve gerçek olmayan bilgilerle bilgi kanallarını doldurup taşıyamayacağı ve makinelerin tüm istihdam fırsatlarını otomatikleştirip ortadan kaldırmayacağı yer alıyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala