bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,443.27 3.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,155.05 2.55%
bnb
BNB (BNB) $ 608.45 0.70%
solana
Solana (SOL) $ 146.58 6.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527931 3.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475488 5.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151235 7.52%

XRP Sahiplerinin SEC Davasına Müdahale Etme Talebine Yeşil Işık

xrp sahiplerinin sec davasina mudahil olmasi talebine yesil isik

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ripple aleyhine açtığı davada gelişmeler sürüyor. Mahkeme, SEC’nin XRP sahiplerinin davaya müdahale etmesini engelleme girişimini reddetti. 

SEC’nin XRP sahiplerinin davaya müdahil olmasını engelleme girişimi mahkeme tarafından reddedildi. Artık XRP sahipleri, davaya müdahil olmak için talep gönderebilir.

New York Bölge Mahkemesi, XRP sahipleri adına hareket eden John E. Deaton’a yeşil ışık yaktı. Söz konusu talebin 19 Nisan’a kadar sunulması gerekirken, eğer SEC’nin de bir cevabı olursa, bunun da 3 Mayıs tarihine kadar dosyalanması gerekecek. Cevabın açıklanacağı tarih olarak ise 7 Mayıs işaret edildi. 

Geçtiğimiz Aralık ayında SEC, blokzinciri şirketi Ripple’a kayıtsız bir menkul kıymet olarak nitelediği XRP’yi sattığı gerekçesiyle dava açmıştı. Davada şirketin yüksek profilli iki ismi olan kurucu ortağı Chris Larsen ve CEO Brad Garlinghouse sanık olarak gösterildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala